Trys premjeros vienu metu

Tokios trigubos premjeros turbūt nedažnai pasitaiko mezgėjų gyvenime. Ir visi trys daiktai – ne šiaip kokie niekučiai, o dideli megztiniai. Gal ne visi pabaigti vienu metu, bet kol nenufotografuoti, tai kaip ir nesiskaito;).

IMG 0787

Šis megztinis turėjo būti kalėdinė dovana dukrai. Kol ši rinkosi siūlus, raštus, Kalėdos atėjo ir… praėjo. Bet turbūt reikėjo išlaukti, kad viskas jame sustotų į savo vietas ir atspirties tašku paimtas modelis prarastų geometrinį aštrumą mainais į subtilumą, išieškotus niuansus ir labai labai nebanalias detales.

IMG 0783

Vien ko vertas šis žalias kaklo apvadėlis su tokiom lyg patrintom medinėm sagom.

IMG 0781

Žalia tokia pat nevienoda ir turtinga, kaip visas megztinis, nors ir iš kito Noro siūlo. Ir taip gražiai susišaukia su tokios pat spalvos spurgeliais, pamėtytais visur.

IMG 0791

Nedidelis niuansas – kitos Compass spalvos rankogaliai – vaidina tiek daug! Audronė pasiėmė jo kokius 400g, kad tikrai nepitrūktų;). Panašu, kad šiam megztiniui iškeliavus pas dukrą, kažkas panašaus gims sau…

IMG 0793

Šio dryžuoto megztinio idėją Audronė nužiūrėjo Pintereste.

IMG 0807

„Labai patiko spalvų derinys. Kelias dienas grožėjausi – paskui pasakiau sau: „Patinka? Tai kas trukdo tokį nusimegzt?””

IMG 0803

Drops Alpaca kaip niekas kitas tiko šiam reikalui – ir spalvas reikiamas susirinksi, ir kris gražiai, bus šiltas ir nestoras.

IMG 0811

IMG 0819

O šios nuostabios pynėtos žuvelės tai gal metus laukė dienos šviesos. 

IMG 0832

Su entiuziazmu pradėjusi, visai netoli finišo Audronė suabejojo, ar gražiai čia viskas gulės, ar rankovės gerai įstatytos. Ardyti gaila, megzti ūpas prapuolė…

IMG 0838

Reikėjo vos menko postūmio, kad megztinis būtų pabaigtas, išskalbtas ir tada jau tikrai buvo aišku – puikiai!

IMG 0846

Šiltas, storas, aukštu kaklu, jis bus nepakeičiamas žiemą, o smagios žuvytės kels nuotaiką tiek nešiotojai, tiek aplinkiniams.

IMG 0854

Prie šių trijų grandiozinių projektų kepurė gali ir nereikšminga pasirodyti, bet iš tiesų tai ketvirta premjera:).

IMG 0860

Megzta pagal šį receptą, tik mažesnė ir trumpesnė (120 akių stulpeliui, 8 pridėtos).

IMG 0863

Pereinamų spalvų mėlyni atspalviai, rodos, vilioja megztinio žuveles…

IMG 0857

Visi mezginiai Audronės Steponaitienės. Margas megztukas megztas iš Noro Compass 314, 301 ir Noro Flower Bed 35, modelis – „Heike„. Trispalvis megztas iš Drops Alpacos 8903, 501, 2923. Pynių žuvytės megztos iš Drops Lima 8465, modelis – „Whiting„. Kepurė megzta iš Zauberwolle 1535 (pakrantės akmenys).

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00