Kaip mes šventėm mezgimo viešumoje dieną

IMG 5033

Mezgimo viešumoje diena, šiemet visame pasaulyje švęsta biršelio 18 dieną, jau nebe naujiena Lietuvoje ir mezgėjai visuose jos kampeliuose išeina į viešas erdves pamegzti kartu su bendraminčiais. Mes taip pat prisijungėm. Pamezgėm pievoje tarp dobiliukų.

IMG 5049

Radom plačius metalinius pynučius, į kuriuos patogu atsiremti nugara

IMG 5052

ir smagu pamakaluoti kojomis mezgant bei plepant su draugėm.

IMG 5053

Stabtelėjom bendrai nuotraukai prie žymiosios sinagogos tvoros,

IMG 5059

apsilankėm viename senamiesčio kiemelyje

IMG 5067

ir neaplenkėm MZ, kurioje vyko intensyvus mezgimo bėdulių fabrikas.

IMG 4927

Projekto sudėtngumas – darželio lygio, todėl baimės niekam nekėlė. Įdomiausia, kad tarp mezgėjų pasirodė nepaprastai didelė dalis žmonių, darželio nelankiusių ir leidusių laimingai ikimokyklines dienas namuose su mamomis ar (dažniau) močiutėmis. Truputį nukrypsiu. Visas jaunas mamas, auginančias mažus vaikus ir svarstančias, ar tikrai darželis – vienintelis būdas socializuotis ir gauti reikalingas mokyklai žinias (nebarstau druskos ten, kur darželis – būtinybė, ne galimybė), kviečiu pažiūrėti į šią darbščią, nagingą ir išsilavinusią bendruomenę;). 

IMG 4930

Net ir darželio nelankiusioms šios mažos siūlinės lėlytės nebuvo naujiena, močiutės išmokė jas savo laiku gaminti. Kai kurios nesismulkino ir vietoj tokių niekučių mokė siūlus sukti, vyti, verpti, megzti ir nerti… Nėra ko stebėtis, kad daugelis lėlyčių toli paliko vaikiškus rankdarbius ir pasipuošė įmantriausiom šukuosenom bei parėdais.  O kas prašoko šių lėlyčių etapą vaikystėje, į kaimynes žiūrėdamos akimirksniu užpildė išsilavinimo spragas;)).

IMG 4932

Lėlės išvaizdos kūrimas – kažkas tarpinio tarp vaikystės pasakos kūrimo ir kasdienių savo rūpesčių, tai yra, reikalas įtraukiantis. Garderobas gali plėstis iki begalybės, nes šūkis „nėra kuo rengtis” tiek pat sėkmingai taikomas ir mažesniu masteliu. Gali prigalvoti visokių aksesuarų, paskui – draugų, vaikų… Taip netruksi ir visą bėdulių pasaulį sukurti. Befantazuodamos net ėmėm ieškoti jam lietuviško žodžio – Bėduva, Bėdulynė?

IMG 4935

Bėdų pasaulio tą šeštadienį nesukūrėm, o ir tos gimusios lėlytės taip toli buo visų bėdų atrodė. Linksmos, smagios ir jaukios mezgimo draugės.

IMG 4942

Pasipuošusios ir atsipalaidavusios,

IMG 4949

visa savo esybe demonstruojančios, kad mezgimas – tikra šventė.

IMG 4951

Ir ji dviguba, kai gali pamegzti kartu su drauge.

IMG 4956

Mezgimas tinka ir prie blizgančios vakarinės suknelės,

IMG 4990

ir prie puošnaus šokėjos sijono. Pastaroji lėlytė taip smagiai nusiteikus, kad, rodos, bet kurią akimirką stryktels ir pasileis šokti su virbalais. Jei yra kepurinė, gali būti ir virbalinė;).

IMG 4992

Savo mezgimo lėlytes susodinom ten, kur mums visoms labai patinka būti – tarp siūlų

IMG 4959-001

ir mezginių.

IMG 4963

Jos patikimiausiai saugos mūsų atsargas

IMG 4964

ir žongliruos nebaigtais mezginiais.

IMG 4977

Ten su jomis dalinsimės visais pasiekimais ir rūpesčiais.

IMG 4968

Pasirodė, pagrindinis mezgėjų rūpestis – visai ne rašto sunkumas ar nepavykus konstrukcija. Čia – ne bėdos, o neišvengiami proceso etapai. Pats didžiausias visų rankdarbiautojų galvos skausmas – laiko trūkumas. Gal jos ir megs už mus naktį? Nors truputį… Susitarėm išbandyti ir kitais metais susitikusios tai aptarti;).

IMG 4971

Mezgimo lėlytėms, kaip ir tikroms mezgėjoms, labai patinka kompanija, todėl jūsiškė tikrai bus dėkinga už įtaisytą draugę.

IMG 4982

Ir už patį minkščiausią siūlų kamuoliuką vietoj pagalvėlės.

IMG 4983

IMG 4986

O jei kartais pasigestumėte savo lėlytės tarp siūlų, galit netikėtai užtikti ją pievoje 

IMG 5042

ar kieme. Visiems karts nuo karto reikia gryno oro ir naujų įspūdžių. Kad būtų kuo pasidalinti kitais metais:)

IMG 5071{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00