Linas plius

Nauja lino siunta ir kaštos dienos nuteikia vasariškai. Tik tik reikėjo šilto megztinio (bijau, kad ir tuoj tuoj;)), o žiūrėk jau bėgi į šešėlį nuo tos taip ilgai lauktos saulės…
Dalis gamtos ritmu mezgančių turėtų greitai mesti į šalį vilną, bet ne visiems tokie šuoliai prie širdies ir rankų. Yra puiki tarpinė stotelė – įvairiausi lino deriniai.

image mediumhh2

Pati rimčiausia lino derinimo su viskuo atstovė – Virginija. Linas jai tinka prie visų patiekalų siūlų, suteikdamas lengvai vilnai masės, kritimo ir storio. Linu ji įžemino debesėlio lengvumo islandišką vilną, naujausiame jos megztinyje linas prisigretinęs jau prie spalvotos Noro vilnos.

image mediumtt2

Prie Noro parinkti siūlą pridėjimui – darbas ne iš lengvųjų, nes perėjimai jo dažnai tokie radikalūs ir kontrastingi, kad su vienu segmentu susiliejęs vienspalvis priedas, po kelių eilučių staiga atsiduria visai kitoje spalvinio spektro pusėje. Virginija nebūtų Virginija, jei neišspręstų šios užduoties olimpiniam medaliui. Ryškiai mėlynas linas pabrėžia Noro mėlynumą ir labai skambiai, neužpurvindamas, sujungia visas kitas spalvas. Su galvą kišančiais alyviniais atspalviais kalbasi sagos.

image gghhmedium2

Kitas variantas – linas su Drops Alpaca.

IMG 0635

Pati viena alpaka – šilta, minkšta ir gan plona.

IMG 0640

Linas suteikia jai formą, masę, gražią turtingą spalvą, „atskiedžia” pūkus, išryškindamas tekstūrinius raštus.

IMG 0644

Iš vienos alpakos būtų megztukas, dabar – švarkelis;).

IMG 0650

Keliaujam toliau – linas su kojininiu siūlu.

IMG 8708

Abu nusiteikę ilgam gyvenimui, derinys jų gražus ir abipusiai naudingas Linas suteikia kritimą, vilna – šiluma, o abu kartu – įdomią spalvą.

IMG 8707

Martynuko megztinyje linas prisigretino prie šiltutėlės estiškos vilnos. Ne kartą Vaidos išbandytas derinys. 

lucky medium2

Jis pridavė vilnai reikiamo storio, neperšildydamas ir taip karšto vyruko.

lucky1 medium2

Kaip ir visuose mezginiuose skirtingų siūlų melanžas duoda labai įdomią ir nebanalią spalvą, suteikia faktūros ir apimties pynėms.

lucky5 medium2

Linas savo tvirtumu, reikia tikėtis, prailgins švelnios vilnos gyvenimą,

lucky6 medium2

kas tokiems aktyviems nešiotojas tikrai nepamaišys;).

lucky7 medium2

Senesnis Vaidos mezginys – suknutė dukrai:

blue medium2

Tas pats dvigijės estiškos vilnos derinys su linu, tik vilna – pereinamų spalvų ir suknutės medžiaga įdomi ir turtinga be jokių papildomų raštų.

blue1 medium2

Bet ne be detalių;).

bulle1 medium2

Ir dar viena suknutė ugninei mergaitei:).

bella medium2

Abiejose vienspalvis linas „pritraukia” pereinamą estiškos vilnos gamą prie savęs, tik Emilijos suknutėje jis vaiskus vandeninis, o Monikos – skaniai apelsininis.

bella2 medium2

Perėjimų jis neužgožia, bet kaip ir visuose deriniuose, formos, apimties, tvirtumo ir kritimo suteikia.

bella1 medium2

Būtent šios Vaidos suknelės ne vieną užsienietę lyg medus viliojo prie lietuviško lino ir estiškos vilnos derinio…

bella4 medium2

Ir dar vienas derinukas, populiarus be galo ir rodytas ne kartą, šiame įraše atskleidžia dar vieną lininių derinių galimybę – su moheriu. 

100 9533a medium2

Plonytis moheris šiai keturių spalvų lininei Daivos skarai suteikia švelnumo ir šiltumo, minkštu pūku lyg švelniu alyviniu rūkeliu sulieja spalvų ribas. Vienas moheris būtų lengvas ir pūkuotas, ši skara kris ant pečių lietuviško šilko svoriu…

100 9542a medium2

Mėlynas megztukas megztas ir fotografuotas Virginijos SankalienėsNoro Kureyon 311 su 4 gijų lietuvišku linu, sagos – Union Knopf. Raudonas megztukas-švarkelis megztas Gražvydės Norkienės iš lino ir Drops Alpaca 3900, modelis – „Pip„, sagos – Union Knopf. Suknutė megzta Aušros SvarauskienėsAdmiral 1881 ir 4 gijų rudo lino. Trys vaikiški mezginiai ir jų nuotraukos – Vaidos B. Megztinis Martynui megztas iš estiškos Aade Long 8/2 vilnos (ruda nedažyta) su 4 gijų linu 11(18), sagos – Jim Knopf,  modelis – „Lucky (you)„. Suknutė Emilijai megzta iš Aade Long 8/2 artistic (aqua) ir 4 gijų lino, kišenės iš nedažytos pilkos estiškos dvigijės vilnos, modelis – „Bulle„, sagos – Jim Knopf. Ugninė Monikos suknutė megzta iš estiškos Aade Long 8/2 vilnos (artistic flame) ir oranžinio lino, modelis – „Mini Caviar„. Skara megzta ir fotografuota Daivos Kirvelienės, modelis – „Swallowtail Shawl” su „Echo Flower Shawl„, 4 spalvų linas derintas su plonyčiu moheriu.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00