Žaislų aikštelė

IMG 3459

Visas šis megztas ir veltas ūkis – nedidelis, telpa ant stalo kambaryje. Ir kartu toooks didelis! Jame – visas pasaulis.

IMG 3477

Medinis žmonių namelis, su jame gyvenančia šeima – mama, tėčiu ir mažu vaikeliu.

IMG 3468

Prie namo įsikūrusi rausva kiaulaitė su savo nuosava šeimyna.

IMG 3442

Pavojingai arti daržo;),

IMG 3440

į kurį jau įsisuko mažas, baltas ir pūkuotas triušiukas.

IMG 3371

Visai prie pat sodybos – tvenkinys su žydinčiomis lelijomis ir nendrėmis apaugusiais krantais. Ten, kur krantas geresnis, nosis į vandenį kiša pora padykusių avelių.

IMG 3476

Kiek tolėliau sodybos teka upeliukas su dailiu mediniu tilteliu, jungiančiu abu krantus.

IMG 3432

Kad tik tie katinėliai ant jo nepavirstų pasakos oželiais!

IMG 3452

Netoli sodybos ir daržo kapstosi vištų būrys, su gaidžiu ir mažais viščiukais.

IMG 3485

Pievose tarp ežerėlio ir upelio laiko pora arkliukų, pagal puošnius karčius galima lengvai atspėti moterišką prigimtį;).

IMG 3433

Labai džiaugiuosi ir netgi didžiuojuosi, nes nuo sumanymo, kas čia bus, iki išpildymo – viską dariau su Šarūno ir tėvuko įsitraukimu. Su Šarūnu mezgėme ir vėlėme, su tėvuku gaminome medines detales. Vyko komandinis šeimyninis darbas. 🙂

IMG 3483

Labiausiai didžiuojuosi veltu kilimėliu ir ypač „siūliniu” daržu jame, nes tai buvo nuosava, originali idėja, kurta improvizuojant kartu su vaiku. Labai gerai praleidom kelis vakarus…

IMG 3484

Kimšta natūralia vilna… Megztų (bei siūtų ir drožtų, kas norėtų užsiimti dar ir tokio tipo rankdarbiais) žaislų idėjų autorė – „sena” vokietė, ilgametė Valdorfo darželių auklėtoja Freya Jaffke, išleidusi daugybę knygų apie žaidimą su vaikais, vaizduotę lavinančius žaislus, vaikų poreikius skirtingais amžiaus tarpsniais. Mano galva, jos išmintis ir knygos aktualios kiekvienam sąmoningam žmogui, auginančiam vaikus iki 10 metų.
Tik pasigilinus į vaiko pasaulėžiūrą ir raidą, galima suprasti, kodėl rankomis gaminti paprasti žaisliukai yra jam geriausi – be vaizduotę bukinančių šviesos efektų, akį režiančių spalvų, „įklijuotų” dirbtinių šypsenų… skleidžiantys šilumą, pagaminti su išskirtiniu rūpesčiu ir galintys prisitaikyti prie vaiko nuotaikos – būti ir nuliūdę, kai reikia, ir džiaugsmingi, kai reikia; turėti vaiko vaizduotės nupieštą veidą bei savybes… visi pamename, Mažajam princui tobula avelė buvo ta, nupiešta dėžutėje, neatimanti galimybės jam pačiam apspręsti jos savybes 🙂

Sutikusi keletą F. Jaffke sumanytų žaisliukų Valdorfo darželiuose, netrukau įsigyti jos knygą Toymaking with children, kuri iš karto prigijo lentynose bei gyvenime. Viskas taip genialu ir paprasta – esame gyvas įrodymas, kad numegzti (+ pasiūti bei išdrožti) gali ir vaikai.

IMG 3484

O už šito ūkio ribų esančios pievos pilnos šokinėjančių… Ko? Rytoj pamatysit ir net galėsit į savo pievelę pasikviesti…:)

IMG 3486

Kristinos Milčienės & Co sukurtas mus supančio pasaulio gabalėlis, megztas ir veltas, nuotraukos bei laiškas. Visur naudoti kąsneliai estiškos vilnos, Sirri ir Lett Lopi.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00