Van Gogh

Teatleidžia man visos pirštuotų pirštinių kursų dalyvės, kad žadėtas pristatymas ir loterija nusikelia dar vieną dieną. Tepasitarnauja šis nukėlimas priminimu primiršusioms, šiandien visą dieną dar laukiu nuotraukų:).

imahhge1

O nusikelia dėl labai rimtos priežasties – šio Dalios megztinio, įkvėpto vieno žymiausių visų laikų dailininko Vincento Van Gogho (1853 03 30 – 1890 07 29). Pažiūrėkite atidžiau į datas – šiandien yra jo gimimo diena. Jau labai seniai laukiu šio megztinio nuotraukų, nes matau tik Dalią, siūlus besirenkančią ir pasakojančią apie tai, ką daro. Abi juokėmės, kad iki kovo 30 tikrai bus vaizdai (Čiurlionio įkvėptas megztinis rodytas per menininko gimtadienį, ko nesukūrus tradicijos?;)). Atsitiktinumas, kad abu įkvėpimo šaltiniai – menininkai, atsidavę savo kūrybai visa savo esybe, nieko netaupydami, neskaičiuodami, siekę savo net gyvenimo kaina?

imagbbbe7

Man visą laiką smagu stebėti, kaip Dalia renkasi siūlus. Ne tiek ir tiek gramų rankovėms, priekiui ir nugarai, o gabaliuką tos žalios, lašiuką tokios raudonos, prie jos intesyvios mėlynos… Ne kaip tiesiog žaliavą mezginiui, o kaip dažus tapybai. Ir tapo jais…

A Vincent Van Gogh

Ir pradžių mezgė megztinį pagal pirmąjį paveikslą („Varnos virš javų lauko”), „gavos per daug ryškus, supratau, nenešiosiu. Paskui mezgiau tamsiai mėlyną pagal šį paveikslą („Žvaigždėta naktis virš Ronos”), vėl ne tas, kol galiausiai numezgiau abiejų miksą”.

Starry Night Over the Rhone

imagbbbe5

Van Goghas tikrai mirktels Daliai savo ryškiame žvaigždėtame danguje. Gyvendamas turbūt net nenujautė, kad jo kūrybos įtaka bus tokia pat ryški ir visa apimanti kaip tų pačių žvaigždžių atspindžiai plačiuose upės vandenyse. Visoms spalvotoms gyvenimo sritims.

imavvge4

Dalios Galminienės megztas megztinis ir nuotraukos. Siūlai – kelių atspalvių ROWAN FINE TWEED, geltoni, žali, mėlyni, ROWAN FELTED TWEED ir, aišku, numylėtieji NORO. Flower Bed, numerių nebeatrenku ir ar reikia?

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00