„Dovana“ nepriklausomybei

IMG 3083

Projektas specialiai mūsų nepriklausomybės šventei, planuotas, ruoštas ir kurtas ne mažiau kruopščiai, kantriai ir apgalvotai bei išradingai kaip ir pati nepriklausomybė.

DSC 0004

Ilgas didžiulis dvipusis tautinių spalvų ir motyvų šalikas, tinkantis abiems lytims, ką demonstruoja nuotraukos.

IMG 3041

„Ieškojau internete lietuviškos trispalvės elementų šalikui, nes nenorėjau paprasto juostelių varianto. ir galiausiai suradau, mano manymu, tobulą ornamentą, kuris puošė lietuviškos „Auksinės“ degtinės butelio etiketę.

lt-identity-rgb 2

Sužinojau, kad tai grafikos dizainerio Edvardo Kavarsko darbas, už kurį 2012 m. Italijoje vykusiame pasaulinio dizaino konkurse „A‘Design Award and Competition“ jis buvo įvertintas auksu dizaino pakuotės kategorijoje. 

IMG 3059

Apie šį dizainą rašoma: „šiuolaikiškais etnografiniais simboliais puoštas riboto leidimo butelio dizainas – netikėta jungtis tarp vakar ir šiandien. Šiuolaikinių menininkų rankose senieji etnografiniai simboliai – ąžuolų lapai ir lelijų žiedai – atgimė iš naujo. Lelijos lietuvių liaudies mene siejamos su moteriškumu, ąžuolas – su vyriškumu, stiprybe, drąsa. Todėl dizaino ornamente susipina moteriškasis ir vyriškasis pradai, o lietuviškumo dvasią sustiprina Lietuvos vėliavos spalvos – geltona, žalia, raudona“. https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=24384

IMG 3065

Idėja labai patiko, sėdau perpiešti motyvų, kad jie tiktų mezgimo raštui, tik tuomet dar nepagalvojau, kad mezgant tradiciniu pertrauktų akių būdu (stranded knitting), tektų megzti su keturiais siūlais iš karto. Tačiau tai manęs neatbaidė – atsimatavus kiekvienai spalvai po 3 metrus siūlo, mezgiau motyvus tradiciškai iš dviejų siūlų, keisdama spalvas. Ir galiausiai pabaigiau, kaip ir planavau – iki vasario 16 d.”

IMG 3070

Neturiu ką pridurti prie choro OH ir ACH (susilaukiau gatvėje komplimentų per 5 minutes, kol buvau užsimetus ant kaklo fotosesijos metu) – kol Lietuvoje taip dirbama, niekas jos nepriklausomybei negresia.

indtttex

Aldonos Puteikienės megztas šalikas ir tekstas. Siūlai – Regia Tweed 00090, Admiral uni 0580, 1390, 6601.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00