Islandiška vilna žiemai

Kas šiandien tradiciškai praleisit daug laiko su keptuve rankose, tam šilumos ir taip bus per akis. O tie blynų valgytojai, persirengę besibastantys tarp laužų ir svetingų durų, tenepasikliauna vien savo laime – pilnu pilvu. Žiema dar čia, ją dar reikia išvaryti iš kiemo ir ji atrodys daug menkesnė apsitaisus pačiais šilčiausiais vilnoniais drabužiais. O viena šilčiausių vilnų – islandiška.

DSC 2518 medium2

Gražus apvalus Lett Lopi siūlas dar labiau pagražės mezginį išskalbus – jis pasipūs, suminkštės, pasipūkuos…

DSC 2515 medium2

Formos nepraras, todėl puikiai tiks tokiems megztukams-švarkeliams.

DSC 2521 medium2

Ypač su gražiom sagom;).

DSC 2525 medium2

O jei prie širdies islandiški tradiciniai megztiniai, su kuriais vaikšto bene kiekvienas toje šalyje, kur ganosi šios auksavilnės savininkės, tikrai nepritrūksite pačių įvairiausių modelių. Jei neišsirinksite nieko iš milžiniškos pasiūlos, susikurkite patys!

5 medium2.jpgyy

Turbūt neatsitiktinumas – šio stiliaus populiarumas jaunimo tarpe.

2 medium2.jpghh

Juozas pats išsirinko ir raštą ir spalvas.

3 medium2.jpgh

Jos turėjo būti tik tokios ir be jokių nukrypimų!

1 medium2.jpgtt

Jurga tik perskaičiavo ir mezgė iš kito galo – nuo kaklo.

utt

Aš savo Jurgiui mezgiau jau antrą tokį megztinį. Kai atnešė man parodyti, kas čia jam atsitiko su taip dažnai nešiojamu pirmuoju, nežinojau, ar verkti, ar juoktis, pamačius jį tokį pribaigtą.

IMG 2944

Jei pirmam megztiniui Jurgis rinkosi ir siūlų spalvas, ir modelį, tai šiam antram dubliui buvo nuolaidesnis. Kartu išsirinkom ne juodą(!) spalvą. Dėl modelio taip pat nepriekabiavo, galėjau megzti bet kokius tradicinius raštus.

IMG 2947 

Kadangi dar buvo stipriai šalta ir megztinio reikėjo greitai, nesvarsčiusi ėmiausi to paties išbandyto varianto. Tik siūlus ėmiau storesnius, kad ilgiau atlaikytų intensyvią meilę, kuri, tikiuosi, nesibaigs kaip toj dainoj su pirmais pavasario spinduliais :
„Kol pavasaris, vynui sudie, 
Kai ruduo, sudie, mano meile.”

IMG 2950

Beje, išbandžiau daugelio šiurkštesnei vilnai rekomenduojamą mezginio praskalavimą su kondicionieriumi (pamirkyti mažiausiai 30 min.). Merino vilna islandiška tikrai netaps, bet šios grožio procedūros poveikis stulbinantis!

IMG 2955

Melsvas megztukas megztas ir fotografuotas Eglės Lašinskienės. Modelis – „Ramona Cardigan„, siūlai – Lett Lopi 1402. Tamsiai mėlynas islandiškas megztinis megztas ir fotografuotas Jurgos P.R., modelis – „Afmæli – 20-year anniversary sweater„, siūlai – Lett Lopi 54, 9434, 9420. Žalias megztinis megztas iš Lett Lopi  0086, 0867, 9418, 9423, 9417, 1411, 0005, modelis – „Riddari„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00