Sofos kampas

Kai atkeliauja nauji siūlai, visada smalsu, kas iš jų bus, kai jie bus jau nebe siūlai, o mezginys. Ir neišvengiamai vienos spalvos užkabina jautriausias širdies stygas, o kai siūlas tau kalba, visi mezgantys žino, reikia su juo kalbėtis…

1-IMG 7885

Pirmą kartą šį kamuoliuką, pavadintą „Sofos kampu”, pamačiau jo plonojoje versijoje (100g~800m). Spalvos buvo tokios mano, kad nusprendžiau palaukti storesnio siūlo, kuris tuo metu buvo tik gaminamas, ir nusimegzti skylėtą Baktusą. Buvo gūdi žiema, ne iki voratinklinių nėrinių, o ir šalia gulėjęs oranžinis-rudas kaimynas švietė kaip saulė, užgoždama visas šviesas aplinkui, ir taip kvepėjo apelsinais ir šokoladu, kad net galva sukosi…

1-IMG 7383

Taip ateities planus surikiavau ir vasarį išvažiavau į Wallhauseną, kur gaminami šie siūlai, į naujos kolekcijos pristatymą. Aš į jokią kelionę (net ir iš namų retai teišeinu) nevykstu be mezginio, juolab į tokią, kur iš trijų parų dvi skirtos nuvykimui ir parvykimui. Stoty pasitikęs vairuotojas užvežė mane į viešbutį, kad pasidėčiau daiktus, ir greitai pristatė į fabrike vykstančius renginius. Mezginys, žinoma, liko viešbutyje – kelionė (t.y., atostogos) baigėsi, prasideda darbas. Įeinu į salę ir patenku į išskirtinę kompaniją. VISI apsirengę kuo nors megztu iš Schoppel-wolle siūlų („kuo nors” – ne visai tinkamas žodis, nes visi mezginiai tokie meistriški, tokie išskirtiniai, tokie įdomūs, žodžiu, podiumas, tik prie stalų) ir – svarbiausia!- visi mezga. Pasijutau kaip Alisa kitoje veidrodžio pusėje. Iki tol tai megzdavau įvairiose vietose ir žmonės dažnai į tai keistai žiūrėdavo. O dabar štai sėdžiu mezgėjų būry siūtom drapanėlėm dykom rankom ir klausausi paskaitos vokiečių kalba.

1-IMG 8223

Tiesa, truko ši man neįprasta situacija lygiai vieną valandą, o per pertrauką mane ėmėsi globoti dvi šeimininko seserys. Viena vertė paskaitas į anglų kalbą, visą laiką megzdama kepurę, ir pasiteiravo, ar aš neturiu jokio mezginio. Kai papurčiau galvą, atjaučiamai palingavo – į praeitą renginį ji taip pat atvyko be nieko ir net rankas niežtėjo bežiūrint į mezgančius aplinkui. Todėl šiemet ji jau pasiruošusi. Ir manim, žioplele, per pačią pirmą pertrauką pasirūpino – kita sesė trumpam dingo ir grįžo su kamuoliuku bei virbalais. Būčiau buvusi dėkinga už bet ką ir mezgusi, iš ko gavusi, ne parduotuvėj gi esu. Bet įsivaizduokit mano nustebimą ir džiaugsmą, kai atneštasis kamuoliukas pasirodė besąs reikiamo storio mano svajonių „Sofos kampas”!

1-IMG 7391

Ką megzti, nesvarsčiau nei akimirkos, ir daugiau nei pusė skylėto baktuso jau keliavo su manimi vakare į viešbutį.

1-IMG 7385

Vilniuje liko tik patį galiuką pribaigti:).

1-IMG 7365

Prieš nusimezgant savąjį, sausio pradžioje turėjau galimybę pasidžiaugti banguota Linos baktuso versija. Pasižiūrėkit, kaip idealiai šios spalvos tinka prie chaki striukės. Atrodo, kad ta pati pelkių žalia tai į rūdis, tai į skaidrų turkį nueina…

1-IMG 9908

Kristina mezga šias spalvas entrelac technika. Nepasitikslinau, bet įtariu plonąją versiją, nes ji labai mėgsta plonus siūlus ir jokio darbo nebijo.

1-IMG 8003

Įdomu, kad ta pati spalvinė gama skiriasi, priklausomai nuo siūlo storio. Daiva išsirinko megztukui plonąjį, nors megztukui kaip ir labiau tiktų storesnis, bet plonesnis siūlas gražiau atrodė ir tikrai negalėjau paprieštarauti.

1-IMG 8412nn

O kad šios spalvos yra ne atsiskyrėlės, o draugiškai sugyvena su kitomis, liudija šis grandiozinis darbas – dvigubas raštuotas šalikas. Ką ten sugyvena – juodos fone spalvos dar labiau paryškėja ir išsiskleidžia.

1-IMG 7637

Šalikas gali būti nešiojamas tiek tradiciškai susuktas apie kaklą, tiek  galus perkišus per vidurio kilpą, tinka tiek vyrui, tiek moteriai.

1-IMG 7651

Raštai perdirbti, perkurti, suderinti galų krašteliai ir viskas labai kruopščiai bei dailiai atlikta – čia jau išskirtinis ponios Aldonos braižas.

1-IMG 7645

Šalikas baigtas vėlyvą pavasarį, visi juokavo, kad kai bus šalikas, ateis ir šiluma. Na, šalikas, ypač dvigubas, ir skirtas šilumai;)).

1-IMG 7648

Visi mezginiai megzti iš to paties siūlo – Zauberball100 2245 (Sofos kampas). Skylėto baktuso modelis – „Lacy Baktus„, banguoto – „Wavy Baktus„, jį mezgė Lina Bikelienė. Entrelac mezgamas šalis ar kaklas Kristinos Mickevičienės. Raštuotas šalikas, prie spalvoto siūlo pridėjus juodą Drops Baby Merino 21, megztas Aldonos Puteikienės.

 

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00