Populiarusis modelis iš vasarinių „Rowan” naujienų

Enchanted Mesa

Nepaprastai savimi didžiuojuosi – tik kovas, o aš jau turiu pirmąjį vasarinį (!!!) megztinį. Ir ne šiaip plonesnės vilnos, iš tikrų vasarinių pluoštų – šilko ir lino.

Enchanted Mesa

Prasidėjo viskas ne taip asmeniškai. Iš kelių kamuoliuką „Rowan” naujienų (Silkystones ir Pure Linen) turėjau numegzti pavyzdėlius, pabandyti siūlą prieš jį užsakydama. Nesu abstrakčių pavyzdėlių mezgimo fanė, tai ieškojau kokio modelio, kuris ir rūbu taptų, ir pavyzdėliu pabūtų. Seniai seilę varvinau į neįprastą Stehen West „Enchanted Mesa” megztinį, sukėlusį tikrą entiuziazmo pliūpsnį tiek visame pasaulyje, tiek pas mus, Lietuvoje. Jam labai tiko krintantis siūlas (tokie tikrai buvo mano abu turimi) ir dar labiau tiko mano nevienalytė kolekcija (visi kamuoliukai skirtingų spalvų, išskyrus vieną, subtiliąją 085, kurios kamuoliuką, Rasos atvežtą iš Liuksemburgo, taip godžiai prichvatizavau – AČIŪ!!!).

Enchanted Mesa

Pradėjau be jokio išankstinio plano, dryžavau, keičiau išvirkščiąsias akis gerosiomis eigoje. Abu siūlai – Pure Linen ir Silkystones – yra skirtingo storio, bet šis modelis lyg man tyčia būtų sukurtas. Jame kaip tik ir siūloma taikyti nebūtinai vienodo storio siūlus, laisviau pamegzti intarpai suteikia jam taip pageidaujamą kritimą. Virbalą prisitaikiau prie storesnio Silkystones (4mm), o linas, mezgamas tuo pačiu virbalu, kiek laisviau gulė.

Enchanted Mesa

Visos abiejų siūlų spalvos man derėjo tarpusavyje, tai pasibaigus kuriai, nebuvo jokios bėdos tęsti su kita.

Enchanted Mesa

Dėl Silkystones apsisprendžiau vos pačiupinėjus kamuoliuką, o štai į brangų svetimą liną žiūrėjau skeptiškai. Nuomonę pakeičiau dar nepabaigus chaki spalvos kamuoliuko (megztinis mezgamas nuo kaklo). Modelio magnetizmą pajutau tik akis užsimetus, todėl juokas man ima iš mezgėjų, kurios perka jam sūlus ir dūsauja, kad gal kitai žiemai ir turės. Turės, kai tik turės laiko akis užsidėti:).

Enchanted Mesa

Pabaigos žodis apie kritimą ir pavyzdėlių mezgimą. Sunku šitam modeliui pavyzdėlį nusimegzti ir pasiskaičiuoti, ypač kai siūlai nevienodi, mezgimas įvairiakryptis, bet nuspėti, kad šilkas ir linas laisvai ripsu numegzti patįs, nei daug proto, nei daug patirties nereikia. Šį faktą, savo akivaizdumu akis badantį, aš užsispyrusi ignoravau, todėl tai, ką matot nuotraukose, ir tai, ką aš mačiau savo vizijoje (ir veidrodyje bemegzdama), skiriasi, švelniai tariant… labai. Jei mezgčiau antrą tokį, žinau save, nemegzčiau pavyzdėlio (ir dar trumpom eilėm), kad viską tiksliai apskaičiuočiau, bet nuėmus akis antrai rankovei tikrai įkiščiau nebaigtą mezginį į vandenį ir išdžiovinčiau patiesus. Tik tada spręsčiau, ar dar reikia pamegzti tiesiai prieš darant pabaigos trikampį, jei norisi ilgesnio megztinio (tikrai nereikia nei vienos eilutės!), ir kiek cm megzti rankoves (dvigubai trumpesnes nei numezgiau aš;)).

1-IMG 9944

O kadangi megztinis dėl neįprastos formos visai nesižiūri ant pakabos, tai nusprendžiau, kad aš jį nešiosiu ir būsiu vaikščiojančiu pavyzdėliu (kai manęs nebus – bus mažyčiai lopinukai pačiupinėjimui). Negaliu sulaukti vasaros…:)

Enchanted Mesa

Megztinis megztas iš Silkystones 83, 85, 86 ir Pure Linen 391, 393, 394, 390, modelis – „Enchanted Mesa„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00