Entrelac liemenė

Entrelac liemenė

Idėja tiek būsimiems entrelac kursų dalyviams, tiek jau mezgantiems šia technika. Jokios abejonės, sunku rasti konkurentus kaklams ir skaroms, kurių tikrai daugybę matėte MZ dienoraščio puslapiuose. Bet ne vien aksesuarais žmogus gyvas (?). Šia technika mezgami patys įvairiausi drabužiai – liemenės, megztiniai, sijonai, suknelės… Vien Rūtos, kurios mezginį matot šiandien, šia technika atlikti darbai pilnai pademonstruotų visą platų jos pritaikymo spektrą. Vaikiški drabužiai – atskira kalba.

Entrelac liemenė

Mezgiau savo vaikams nuo gimimo (jei visai tiksliai, tai ir prieš gimimą) ir didžiausia problema man buvo proporcijos. Tai kas, kad vaikas prieš nosį kiekvieną sekundę, jie taip greitai ir taip neprognozuojamai auga, kad net ir geras tą akimirką, megztukas labai greitai ima gulėti kažkaip keistai. Trumpėja, platėja, apatinis kraštas vis taikosi įsitaisyti bet kokioje, tik ne tinkamoje vietoje. Kuo čia dėtas entrelac mezgimas?

Entrelac liemenė

Ogi jo pagrindine savybe – įvairiakrypčiu mezgimu. Kiekvienos kvadratų (ar rombų, kaip pažiūrėsi) juostos mezgimo kryptis yra statmena prieš tai esantiems kvadratėliams. Toks mezginys išlaiko savo proporcijas ir gražiai susidraugauja su kūnu, nesitaikydamas tįsti nei į ilgį, nei į plotį (jei siūlas tą daro, daro proporcingai). Vienas ir pačių geriausių būdų, mano galva, drabužiui augti kartu su jo šeimininku:).

Entrelac liemenė

Nekalbant apie savitą šios technikos estetiką ir ypatingai vykusią sąjungą su pereinamų spalvų siūlais.

Entrelac liemenė

Rūtos Juzėnienės megzta liemenė anūkui ir nuotraukos. Siūlai – Big Delight 03 (mėtinis šokoladas).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00