Žiemos pabaiga?

Žieminė suknelė pačioje pavasario pradžioje – sutinku, gal ir ne pats tinkamiausias metas jai atsirasti, bet man, taip su laiku nespėjančiai, svarbiausia yra pats atsiradimo faktas. Laikas – smulkmena, kuri ratu sukasi. Nespėsi pasikasyti uodų sukąstų vietų, žiūrėk, jau jie jau žiemos miegui iškritę. Toli į priekį nežvelgiant, pavasaris pas mus vėsus ir drėgnas ir tik numegzta suknelė atsidūrė ne skrynioje su paltais, o ant manęs ir pirmyn!

Žieminė suknelė

Tokios šiltos ir jaukios žieminės suknelės norėjau seniai, visą žiemą. Jau buvau ir dėl siūlo apsisprendus – tamsiai ruda nedažyta Farerų salų vilna. Tik kažko man vis trūko, norėjosi ir ne margos, ir ne vienspalvės tuo pat metu. Ruda Sirri vilna turi žilą balsvą plaukelį, lyg žemė būtų aptraukta lengvu šerkšnu. Bet tas pūkelis toks menkutis, dideliame mezginy ir visai prapultų…

Žieminė suknelė

Kaip tik mano intensyvių svarstymų ir ieškojimų metu Daiva mezgėsi sau „Angelo sparnus” – storą ir šiltą megztinį ant striukės.

Angelo sparnai

Visaip ji bandė storą 3 gijų šviesiai pilką vilną derinti su Noro spalvom, ieškojo, ardė, kol galiausiai rado ją džiuginantį variantą – storą Sirri vilną sudėjo kartu su plonyčiu Noro „Cashmere Flavor”.To Noro tiek ir matosi – flavor… Bet rezultatas – tokio aš ir siekiau, kad viena spalva dominuotų, bet ji lyg paspalvinta būtų. Kai aš pradėjau suknelę, šio megztuko akyse nebuvau mačiusi, tik prisiklausiusi džiaugsmingų och ir ach, todėl jokių pretenzijų dėl plagiato nepriimu. Visi žinom, kad idėjos sklinda ore…;). (Greičiau norėčiau pretenzijas  pareikšti, kad nuotraukos būtų išsamesnės (geresnei idėjų sklaidai), labiau matytųsi ir modelis, ir pati megztuko „medžiaga”. Ir nepaprasto gražumo sagos.) 

Angelo sparnai

Pradėjau megzti ir visai man nesinorėjo džiaugsmingai aikčioti, Noro subtilumas prapuola, galėčiau taip spalvinti bet kokiu plonu siūlu (pabandžiau vėliau, taip negalėčiau). Labai laukiau Daivos pasirodant su savo mezginiu, tikėjausi, kad ir jos bus ne toks gražus kaip nupasakotas. Deja, buvo. Turbūt tai ir paskatino nenumesti pradėto mezginio (o ir šiltos suknelės labai reikėjo). Kad suskaidyčiau smulkų ir greitą Noro spalvos keitimąsi, tarpais vietoj jo prie Sirri pridėdavau Aade Long artistic 8/1 (lamb), estiškos vilnos perėjima ilgi, o rudoje atkarpoje ji ir visai susilieja…

Žieminė suknelė

Suknelę su džiaugsmu nešioju ir bandau į ją matyti tokią, kokia išėjo, o ne kiek nukrypo nuo mano įsivaizdavimų. Mezgime kaip ir gyvenime – pro išankstinio nusistatymo akinius labai prastai matosi…:)

Žieminė suknelė

Suknelė megzta iš Sirri 5/2 32 su Noro Cashmere Flavor 154.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00