Sirri vyriškai

Sirri vilna – greičiausiai ne tiems, kurie perka tik kūdikiams skirtus siūlus. Ši vilna tvirta ir su charakteriu. Ir su ilgu plauku. Ilgaamžė, „ilgai grojanti” ir labai labai šilta, ši vilna nuo seniausių laikų saugo žmones šiauriniuose kraštuose nuo šalčio, sniego, vėjo ir kitų atšiaurių gamtos dovanų. Pats idealiausias siūlas šiltiems vyriškiems (ir ne tik ;)) megztiniams, kuriuos dabar pats laikas traukti iš spintos, o jei ten nėra – mesti ant virbalų!

Iliuzinis megztinis

Siūlas pritiks visiems klasikiniams vyriškiems megztiniams. Šiuolaikinio bliuzono tipo, su gobtuvu ir užtrauktuku (atsisegančiu iš abiejų galų), Rūta savo megztinyje sūnui pažaidė tais pačiais iliuzinio mezgimo raštais kaip savajame.

Iliuzinis megztinis

Toks megztinis net ir jautruolį apsaugos nuo šalčio, užsimetus jį kaip švarkelį ar striukę ant švelnesnių apatinių sluoksnių, o ne tokiu atšiauriu metu ir visai sėkmingai pavaduos striukę, nes lanolinu turtinga natūrali vilna apsaugo ir nuo drėgmės, neleisdama jos savininkui sužvarbti.

Iliuzinis megztinis

Šiltas, elegantiškas, atlenkiama apykakle, susagstomas megztinis puikiai pavaduos klasikinį švarką, tik bus daug patogesnis ir šiltesnis. Ir stilingesnis. O jei po darbo dar ruošiatės pasijodinėjimui ar iškylai užmiestyje, sunkiai rasite geresnę alternatyvą.

Adrian

Tradicinio islandiško tipo megztinis tiks visokio amžiaus ir figūros nešiotojams.

Megztinis su briedžiukais

Smagiai raštuotas, kvepiantis šiaure ir žiemos džiaugsmais. Su įspūdinga briedžių kaimene,

Megztinis su briedžiukais

kuri primins praėjusias šventes ir lydės Kalėdų dvasia iki pat pavasario…

Megztinis su briedžiukais

Šitas megztinis gali būti paguoda visoms mezgančioms mamoms, kurių vaikai nenori megztų drabužių. Žinokit, toks nenoro periodas pra-ei-na! Mano sūnus dėvėdavo tik visokius parduotuvinius džemperius su kapišonais ar be jų ir į klausimą, gal jam ką nors numegzti, visad atsakydavo kategorišku „ne”. O kai ravelryje parodydavau kokį megztinį, kuris būdavo skirtas jo amžiaus vaikinui, sakydavo „Bet, mama, pažiūrėk kaaaip jis atrodo…”. Ir tas „kaaaip” būdavo toks išraiškingas, kad aš turėdavau suprasti, jog baisiau ir būti negali… Kadangi nesu tokia greita mezgėja, kad megzčiau padėjimui į lentyną, tai ramia sąžine jį buvau išmetusi iš tarpo žmonių, kuriems ką nors planuoju numegzti. Ir tai tęsėsi ne vienerius metus. Kol šį rudenį mano septyniolikmetis parduotuvėj išsirinko ne džemperį, o megztinį. Tada nedrąsiai vėl paklausiau, ar nenorėtų, kad ką nors jam numegzčiau. Ir šį kartą atsakymas buvo „Taip, megztinį. Su briedžiukais”. Na, tie briedžiukai po visų ilgų kapišonų metų mane labai nustebino, bet nutaisiau ramų veidą ir pasakiau „Gerai, pasistengsiu”. Dabar jie mielai dėvimi, net negąsdina nelabai švelni Sirri vilna.”

Megztinis su briedžiukais

Pirmasis megztukas megztas Rūtos Juzėnienės, siūlai – Sirri 5/2 20, C14. Megztukas-švarkas megztas Rimos Daugėlienės iš Sirri 5/3 20, 31, 32 ir C22, modelis – „Adrien„. Megztukas su briedžiais megztas Rasos JuškienėsSirri 5/2 20, 31, 32, C15, modelis – „Neville”, briedžių schema čia. Nuotraukos autorių. {jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00