Mezgėjos garderobas

Visos šitos nuotraukos turėjo išsibarstyti po atskiras temas.

Rudens garderobas

Dailusis Aušros sijonas, 

Megztas sijonas

 kurį ne viena perėjoje stovinti mašina ar pėstysis (-čioji) sumaišo su šviesoforu ir pamiršta judėti. Nes kad ir kitų spalvų, šviečia daug ryškiau už šviesoforą…

Megztas sijonas

Ilgos ir labai šiltos pirštinės be pirštų iš alpakos

Pirštinės be pirštų

su elegantišku ir labai subtiliu (kiekvienoje eilėje raštas!) kiauraraščiu.

Pirštinės be pirštų

Tvidinė skarelė, lyg ir tradicinis „Baktusas”,

Baktus

bet papuošta tokiu mažulyčiu kiauraraščiu ir tokia nepakartojama bei sava.

Baktus

Ar plonos estiškos vilnos skara,

Megzta skara

kurios šiltumu ir gražumu negali atsidžiaugti…

Megzta skara

Bet gavau visą šitą saulėtą fotosesiją ir ji niekaip nenorėjo skaidytis, visos nuotraukos turėjo būti vienoje vietoje, kaip vienoje spintoje turi būti visi tie šilti megzti tokie asmeniški daiktai. 

Rudens garderobas

Prisiminiau savo rudens pradžią. Tik tik pradėjo vėsti oras, lijo. Ėjau į lauką fotografuoti, užsimoviau pirštines be pirštų, kad nesugrubtų rankos. Apsiaviau botus, o į juos – savo megztas plonytes kojines. Ant kaklo – lengvas viengubas kaklas, nes šalta nebuvo, tik vos vos… Pačiupau viską automatu, per sekundę, o išėjau ir susimąsčiau, o kas yra po ranka tiems, kurie (arba kuriems) nemezga? Visą laiką garsiausiai aiškinusi, kad mezgimas dabar – tik hobi, nieko mums netrūksta, nemirsim iš šalčio, jei nenusimegsim kojinių ar pirštinių, parduotuvės lūžta nuo pasiūlos, ėmiau ir susimąsčiau, ką man pasiūlytų parduotuvės, jei staiga iš mano spintos išnyktų visi mano megzti daiktai? Kur aš rasčiau tokios kokybės, man pritaikytus daiktus ir – sėkmės atveju – kiek man tai kainuotų???

Rudens garderobas

Kad atšalus orams galėčiau užsisegti šiltą savo figūrai pritaikytą sijoną (vilnonį, pageidautina), prisidengti kaklą lengva šilta ir miela skarele, o rankas nuo pirmų darganų apsaugoti bepirštėmis pirštinėmis, kurios šildytų, bet neįkalintų pirštų. Ir visa tai būtų mano dydžio, mano spalvų, man tinkamo švelnumo ir mano stiliaus. Ką manot?

Pirštinės be pirštų

Aušros Grigelionienės mezginiai, Eglės Jociūtės nuotraukos. Sijonas megztas iš latviškos Ogrės vilnos su nežymiais Drops Alpacos ir kitais tinkamo storio priedais. Pirštinės be pirštų megztos iš Drops Alpacos 403, „Baktusas” iš Regia Tweed 4-ply 00090, didelė skara iš estiškos vilnos Aade Long 8/1 artistic (lavandos), modelis iš E.Clark knygos „Knitting Lace Triangles” (lapų ir ribulių motyvai).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00