Storas, jaukus ir didelis. Novatoriškas?..

Didelis ir žalsvas

Dar laukdama naujų „Rowan Alpaca cotton” siūlų, buvau sugalvojusi, kad megsiu iš jų didelį jaukų pūkuotą megztinį. Spalvų pasirinkimas nebuvo didelis, bet „Rowan” spalvos visos labai išieškotos, o pasitaikė ir visai „mano” spalva. Belaukdama galvojau apie modelį, norėjau nuleistais pečiais, bet ne paprasto stačiakampio, kuriuo apsirengęs atrodai kaip įlindęs į šaldytuvo įpakavimą. Tai ir „sugalvojau” pritaikyti naują contiguous metodą, kuris man buvo labai aiškus iki pečių linijos, rankovių modeliavimas gilioje migloje skendėjo. Ir tebeskendi, nes aš nesustojau pridėdinėdama pečiams, kai šie pasibaigė, o tęsiau ir tęsiau tuo pat ritmu iki to taško, kur jau turėjo prasidėti rankovės ( ties alkūne maždaug). Paskui lėtai mažini iki klubų pločio apačioje.

Melsvas ir didelis

Belaukdama savųjų siūlų numezgiau eksperimentinį megztinį Kristinai iš panašių pūkuotų siūlų, kuriuos labai seniai man draugė padovanojo per gimtadienį. Ji vienintelė man kasmet dovanodavo siūlų – visi kiti manė, kad aš ir taip jų turiu (dabar, turėdama daug daugiau siūlų, dar daugiau jų gaunu dovanų, nes turiu daug daugiau mezgimo draugių:)). Mano vaikas buvo patenkintas šiuolaikišku siluetu, aš „savo kūryba”, todėl, kai atėjo mano lauktoji alpaka su medvilne, puoliau megzti sau.

Didelis ir žalsvas

Nebuvau pirmoji mezganti iš šių siūlų, buvo greitesnių, daug greitesnių… Kol aš savaitgalį užsiiminėjau visokiais namų reikalais, kai kas jau nusimezgė savo pusę megztinio ir dar laiškelį man parašė: „jau tie žaliai pilki tokie gražūs tokie gražūs pamezgus, kad žodžių trūksta apsakyti… Ir visi raštai puikiausiai matosi. Negaliu sulaukti, kada užbaigsiu rudąjį, labai jau norisi prie žalio pulti paknopstom”. Paknopstom prie žalio puoliau aš!

Didelis ir žalsvas

Taip pasistengiau pečius nuleisdama, jog paskui buvo sunku iki klubų pločio grįžti. Kristinos megztinis iš kiek kitokio storumo siūlo megztas, tai negalėjau remtis pirmu variantu, teko iš naujo bandyti, man kiek didokas gavosi. Bet galvoju, kad žiemą pakeisiu nuomonę;) Labiausiai pribloškė siūlo skalsumas – visam šiam megagiga daiktui nesunaudojau 8 kamuoliukų (400g)!

Didelis ir žalsvas

Ką sudomino konstrukcija, prašom išklotinę ant tvoros. Visas jis megztas apvaliai, išskyrus rankovių įstatymo vietas (skyles rankoms, paprasčiau kalbant), priekinis kaklo iškirpimas suformuotas trumpom eilėm, rankovės megztos tiesiai, tik palaipsniui suimtos 6 akys artėjant prie rankogalio. Kas norit labiau prigludusio, tiksliai pasiskaičiuokit, kiek turi būti pabaigoje ir atitinkamai tolygiai šonuose mažinkite. O visas mano kūrybinis procesas kabutėse, nes tik spėjau pabaigti Kristės megztinį ir išskalbti savąjį, gavau iš Jukos didžiulę siuntą naujų japoniškų mezgimo knygų ir vienoje jų – tokio pat modelio megztinis! Jokių nuorodų aš nedėsiu, o Virginija, kuriai pasiguodžiau, pažadėjo, kad reikalui esant teisme paliudys, kad aš pirma numezgiau, o po to gavau knygas.

Didelis ir žalsvas

Megztinio modelis – ant tvoros, o siūlai – Alpaca cotton 408.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00