Tegyvuoja megztinis!

Šis neįprastai trumpas pavasaris negailestingai sutrumpino visų smagių lengvų aksesuarų nešiojimo laiką: kokią savaitę gamta išskyrė mums pirštinaitėms, plonoms kepuraitėms ir plazdantiems šalikėliams. Nelinkę į skrupulingą ateities planavimą greičiausiai nė pagalvoti nespėjo apie jų mezgimą, kai – abra kadabara – atsidūrė vasaroje:). Bet vienas megztas daiktas lydi mus ištikimai visus sezonus, tas pats, turintis su mezgimu bendrą šaknį – megztinis. Jo reikalingumas nekvestionuojamas šaltu metų laiku (didžiąją metų dalį;)), net karštą vasarą be jo į jokią kelionę nesiryšim vykti, o pavasarį ir rudenį megztinis gauna pačią svarbiausią rolę mūsų garderobe, jis nebesislepia po paltais ir striukėm ir matomas tiek lauke, tiek viduje.

Rosemary's Swing Jacket

Gegužės mėnuo paprastai būna vėsus, po šilto balandžio (kartoju, paprastai, ne šiemet) ateina gražus ir šaltas medžių žydėjimo periodas ir be megztinio tikrai ne taip smagu gėrėtis žydinčiom vyšniom ar obelim. Todėl tebūnie visas šis mėnuo skirtas tam pagrindiniam mūsų hobio herojui – jo didenybei Megztiniui. O kad nepasirodytų, jog noriu jus sugrąžinti į pagaliau pasibaigusią žiemą, pradedu megztinių paradą nuo vasarinių Židronės mezginių.

Rosemary's Swing Jacket

„Purelife Revive” – vasarinis variantas tvido mylėtojams. Tas pats lengvo margumo efektas, tik jau ne vilnoje, o šilko, medvilnės ir viskozės derinyje. Jau ne pirmą kartą stebiu perlinio rašto derinį su tvidu ir kiekvieną kartą iš naujo maloniai nustembu. Tvidas yra nelygus siūlas (ne apvalaus skresmens), o visi tekstūriniai raštai geriausiai atsiskleidžia lygiame siūle – tokia yra mano išankstinė nuomonė, o ji, kaip žinia, kietumu lenkia net deimantą. Šis tvido ir perlinio rašto derinys prasieina per tuos mano deimantus bjauriais rėžiais – kažkokiu stebuklingu būdu jame dar labiau atsiskleidžia tiek raštas, tiek siūlas. Perliukas lyg imituoja tvido nelygumą, dar labiau „sutvidindamas” mezginį. Prie tokios klasikinės ir santūrios faktūros švarus ir labai apgalvotas siluetas. Jokių nereikalingų detalių – tik tinkamos proporcijos ir įdomi apykaklė.

Rosemary's Swing Jacket

Violetinis švarkelis – ne pirma Židronės pažintis su šiais siūlais. 

Shift of Focus

Praeitais metais gimė šis megztukas ir buvo labai sėkmingai ir mielai nešiojamas (net aš jį mačiau daug kartų ;)).

Shift of Focus

Ką kalbėjau apie perlinį raštą, lygiai taip pat tinka ir klasikiniam ripsui: tas pats švarus santūrumas pabrėžia neįprastą modelio konstrukciją. Ir – atkreipkite dėmesį į abiejų mezginių sagas. Tradiciškai margam siūlui dairomės vienspalvių sagų. Židronė abiem megztukam pasirinko sagas-paveiksliukus. Taip ir atrodo – paveiksliukas!

Shift of Focus

Židronės Stankevičienės megzti megztukai ir nuotraukos, pirmojo modelis – „Rosemary’s Swing Jacket„, siūlai – Purelife Revive 00472, antrojo megztuko modelis – „Shift of focus„, jis megztas iš Purelife Revive 00466, sagos – Union Knopf.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00