Mezginiai entrelac technika

Pirmųjų Entrelac kursų rezultatai! Vyko jie lapkričio pabaigoje ir nors paprastai bet kokių mokslų derlių renkam jau po mėnesio, Kalėdų proga atidėjom sausio galui, nes kalėdiniai mezginiai – šventas dalykas.

kaklas

Šis Renatos Blackutės kaklas – pionierius, jau kitą savaitę ir pabaigtas:). Galima nešioti kaip pečius dengiančią skraistę, galima – dukart apvyniojus apie kaklą – vietoj šaliko. Siūlai – Noro Kureyon 255, 242, dekoratyvinis sujungimas vąšeliu su Escimo 10.

kaklas

Įtariu, Renatos kaklas kiek įtakojo ir šį Daivos Kirvelienės kaklą dukrai iš Noro Kureyon 260:

Kaklas su keksiuku

Kaklais šiame įraše nenustebinsi, bet pažiūrėkit, kas tą kaklą vainikuoja – vyšnele puoštas šokodadinis keksiukas su kremu! Kepurė megzta iš Bergere de France Berlaine Albatre ir Cafe.

Kaklas su keksiuku

Daiva nusimezgė ir kaklą sau iš Drops Delight 06, 03, 12. Daugiau nuotraukų čia.

Kaklas margas

Šie du Aušros Svarauskienės kaklai, kaip matote iš nuotraukos, taip pat buvo numegzti ilgai nelaukus ir net Kalėdos nesutrukdė jiems atsirasti. Gal net padėjo?;)

Šalikas

Arčiau eglutės viršūnės storasis kaklas megztas iš Nepal 1709 , apatinis margas – iš Delight 09.

Kaklas

Pora mezginių yra iš Aade Long 8/2 pereinamų spalvų vilnos.

Šalis

Rausvai rusvas Gražvydės Norkienės šalis

Entrelac

ir gaivios vandenų spalvos Jurgitos Bulvičienės kaklas.

Kaklas

Kaklas

Šis Beatos Simanavičės šalis – ne šiaip sau šalis, o šalių šalis. Kitokių ji ir nemezga 🙂

Šalis

Galima tiesiog užsisiausti ant pečių, prisisegti sage

Šalis

ar prisidengti kaklą ir galvą (ir pečius…). Atkreipkit dėmesį į dekoratyvų pynių kraštelį!

Šalis

Entrelac technika galima megzti ne tik daug įvairiausių dalykų, bet ir įvairiausių formų. Toks „sutapimas”, kad beveik visi mezginiai –  kaklui, nulemtas pačių kursų. Mat megzti šia technika stačiakampį – pats sudėtingiausias dalykas. O štai Inga Davidonienė savo stačiakampį pritaikė interjerui. Graži marga pagalvėlė megzta iš Baby Merino 13 ir Delight 11.

Pagalvėlė

Jau tapo tradicija, kad pasibaigus kursams ir „suskaičiavus viščiukus” , traukiam burtus, kuri mezgėja laimės smagų paskatinamąjį prizą. Tradicija tapo ir tai, jog tuo užsiima mano vaikai, dažniausiai mažiausias.

Burtų traukimas

Karolis vakar iš primityvaus „Donaldo” priedo pasidarė marionetę ir neišsiskiria su ja. Burtus traukti taip pat atėjo kartu 🙂

Burtų traukimas

Toks mažas skeletukas traukti gali tik visa didžiule burna.

Burtų traukimas

Ir didžiausi sveikinimai laimingajai! Ingos Davidonienės „Mezgimo zonoje” laukia graži N.Epstein knyga, skirta dekoratyviems nertiems krašteliams. Dar daugiau idėjų?;)

Burtų traukimas

Kadangi kursų mezginiai buvo taip griežtai ribotos formos (ir paskirties…), tai kiekviena, numezgusi ką nors kita, nei pradėjo (ir pabaigė:)) tą šeštadienį, gaus dovanų gražius mezginio žymeklius. Daivos Kirvelienės ir Aušros Svarauskienės jie pirmadienį jau laukia „Mezgimo zonoje”!

Labai dėkui visoms už gražius mezginius, puikias nuotraukas, ištvermę, kantrybę, skonį ir sugebėjimus. Vasario vidury bus kitos grupės virtuali paroda, o šiandien renkasi naujas būrys, todėl netrukus bus dar naujienų:).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00