Kraitelis naujagimiui

Daugelis dalykų, naujam žmogui beldžiantis į pasaulį, yra mamos ir tik mamos privilegija ir pareiga. Bet kai kuo gali prisidėti ir močiutės. Pavyzdžiui, megzdamos dailutėlį kraitelį naujagimiui. Šitą močiutę „MZ” dienoraščio skaitytojai įpratę regėti visai kitokiame amplua – savo megztus drabužius sėkmingai galinčią demonstruoti ant podiumo ;). Todėl kartą, kai Rasai kažką pasakojau apie Rūtą, ji perklausė: „Kokia Rūta?”. „Kuri greit bus močiutė”. „Nepažįstu tokios”. Tai va, prašom susipažinti.

Kepurytė

Šito modelio kepurytė – žanro klasika. Ir neveltui ji tiek metų išsilaikė ant pačios bangos. Iki šiol be konkurencijos patektų į bet kokius TOP naujagimiams sąrašus, nes yra nenusakomo dydžio (kaip ir vaikų galvos; jie ne tik gimsta labai skirtingo dydžio, bet ir auga kaip pašėlę), uždengia visas strategiškai svarbias vietas (ausis, kaktą, skruostus), niekur neatvėpsta, nesmunka… Dydis, be abejo, turi būti atitaikytas, bet ripsas labai praplečia jo ribas tiek į vieną, tiek į kitą pusę.

Kepurytė su megztuku

Dar viena kepurytė – storesnė, priderinta prie megztuko sagų ir apdailos. Gobtuvo raištelis slepia dar vieną languotą sagutę – mėlyną – prie jos taip tinka pirmosios kojinės (o gal saga prie jų, nesvarbu; svarbu, kad viskas labai tinka ir viskas labai suderinta).

Liemenytė

O pirmosios kojinytės – medicinos pasiekimų ir močiutės meilės hibridas. Tai yra, padukas iš graužlios Sirri vilnos, nes taip liepta auti visus naujagimius, kad masažas skatintų kraujotaką. Bet auliukas – jau iš minkštutės merino vilnos, nes kiek jau ten galima tokį jautrią ir švelnią odelę masažuoti!

Pirmosios kojinytės

Ir programos vinis – pledukas, labai naudojamas ir mėgiamas. Kai marti apsilankė su vizitu pas pediatrą, į jį atkreipė dėmesį net daktarė. Sužinojusi, kad numezgė anyta, tik tiek tepasakė: „Ji tikriausiai jus labai myli”.

Dekutis

Dar apie tą meilę:)

riešinės

Vasarą Rūta mezgė riešines marčiai. Suskaičiavo karoliukus – 666. Nesam mes prietaringi, bet niekam to skaičiaus nereikia… Ji net klaidą specialiai rašte padarė, kad skaičius pasikeistų.

riešinės

Ir te visi, pasakojantys kandžius anekdotus apie anytas, tepaspringsta savo nuodais.

riešinės

Rūtos Juzėnienės mezginiai ir nuotraukos, balta kepurytė megzta iš Baby Merino 02, modelis – čia, megztukas, geltona kepurė ir liemenė – Merino Extra fine 01, 24, kojinytės iš Merino Extra fine 01, Sirri 5/2 10, C7, pledukas megztas iš Baby Alpaca Silk 9108, 9235, raštas iš B.Walker knygos „A Treasury of Knitting Patterns”, riešinės megztos iš Merino Land 17.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00