Megztos šleputės

Labai tikiuosi, kad iki švenčių likusi savaitė jums neatrodo katastrofiškai mažas laiko tarpas ir jūs dar turite keletą laisvų valandų paskutinės minutės dovanoms. Be nemirtingų puodkelių turiu dar vieną labai pasiteisinusį modelį, kurį naudojam tiek savo šeimoje, tiek sėkmingai dovanojam – štai tokios megztos šleputės.

Megztos šleputės

Megzti šias šleputes mane išmokino mano draugė Eglė, kai mano vyriausiajam vaikui buvo gal vieneri. Ir nuo tada nepirkom jokių kitokių šlepečių nei  vienam šeimos nariui. Vyresnėlis per tą laiką užsiaugino savo koją iki 44 dydžio… Džiaugėsi jomis ir draugai. Megztos šleputės – puiki išeitis kelionėje, kai norisi kažko savo, šilto, bet neužimančio daug  vietos lagamine.  Ideali paskutinės minutės dovana, nes mezgant storais siūlais užims visai nedaug laiko. Beje, apie siūlus. Seniau jas megzdavom panašiai kaip kojines – iš to, kas nelabai jau tinka kam kitam. Nesvarbu joms, kad siūlas neminkštas ar pakandantis, koja viską atlaiko. Rezultatas toks pats kaip su kojinėmis – praeina kiek laiko ir skylės netrunka pasirodyti. Kojinėms skirti siūlai (tvirtai susukti ir su 25% poliamido prie vilnos) leido man užmiršti kojinių adymą. Tokius pačius siūlus primygtinai rekomenduoju ir šlepučių mezgimui. Tik jei kojines mezgu iš viengubo 4 gijų siūlo, tai šleputėms drąsiai galite sudėti kartu 2 ar net 3 siūlus (nuotraukoje šleputės megztos iš 3 kartu sudėtų siūlų), jų reikia nedaug, todėl puikiai tiks nuo kojinių likę galiukai, šleputės visai nebūtinai turi būti visiškai vienodos;  truputį skirtingos, primenančios močiutės kilimėlį iš skudurėlių, bus dar jaukesnės ir „namiškesnės“.

Megztos šleputės

Šis modelis yra labai universalus – tinka bet kokio dydžio kojai, todėl sėkmingai galite apauti jomis visą šeimyną nuo mažiausio iki didžiausio nario. Tikslų aprašymą rasite čia. Ilgų paskutinių minučių!:){jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00