Bisui – mėlyna lininė

mėlyna lininė suknelė

Na va ir sulaukėm biso:). Po tokios pavykusios pirmos suknelės įkvėpimo ilgai laukti nereikėjo. Šį kartą ir laiko nebuvo tiek daug nei apmąstymams, nei mezgimui, kiek su pirmąja. Nes labai spaudė gyvenimas…

mėlyna lininė suknelė

Daiva užsuko į parduotuvę apie Velykas, pakalbėjom apie gegužės pradžioje artėjančią šventę, drabužius ta proga, gal nusimegzti?.. Suknelę. Iš lino – juk vasara bus. Rinkomės kartu spalvą, tokį ir tokį variantą pabandėm, kol Daiva pasiryžo šiai skambiai mėlynai. Vieno atspalvio nebuvo pakankamai ir ekspromtu gimė super puikus sprendimas iš dviejų labai artimų spalvų. Kadangi suknelė megzta iš dvigubo lino, tai pradžioje dėti du vienodi siūlai (A+A), paskui A+B ir viską pabaigė B+B. Eilinį kartą gyvenimas patvirtino genialiuosius E.Zimmermann žodžius, kad pagrindiniai naujų dizaineriškų atradimų šaltiniai yra du: klaidos ir siūlų trūkumas. Neabejoju, kad suknelė efektinga būtų ir vienspalvė, bet dabar tas perėjimas…mmm!

mėlyna lininė suknelė

Daiva nusipirko siūlus ir ryžtingai nusiteikusi išžygiavo namo „megzti”, ją lydinti mama tik akis išplėtus žiūrėjo į visą šitą avantiūrą ir išėjusi dar perklausė Daivos, ar ji tikrai ruošiasi megzti suknelę per tokį trumpą laiką. Aš net neabejojau – pasisekimas išaugina mums sparnus. O pasirinkimas parduotuvėse – geriausias turbo mygtukas. Bet suknelė – ne juokas. Ir visą tą laiką Daivą ne mezgė, o MEZGĖ. Kai į pabaigą pasiūliau ateiti į klubą kevirtadienį, ji pažiūrėjo į mane kaip į beprotę: „Tu ką, trenksiuos aš per kamščius pas tave valandą, paskui dar valandą namo, aš tiek laiko neturiu – man megzti reikia!”. Bet vis dėlto atvažiavo ir tik per stebuklą negavo plėmo ant būsimo išeiginio drabužio nuo pomidoro aliejuje, kuriais mus vaišino Gražvydė (iš pavydo, ne kitaip ;)).

mėlyna lininė suknelė

Ta skuba buvo ne šiaip sau, nes suknelė skirta tokiam rimtai įvykiui, kaip sūnaus vestuvės. Jaunėlis nustebęs žiūrėjo į mamą: „Netikėjau, kad megztas drabužis gali būti toks išeiginis!”. Kas paneigs, kad anyta turi būti… ryški?

Mėlyna anyta

„…ar žinai, kad graži panelė buvo tavo, buvo kažkada mama…”

mėlyna lininė suknelė

Daivos Jakštienės megzta suknelė, siūlai – 4 gijų linas.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00