Rebusas pokštas

Šiam savaitgaliui – netikras rebusas. Greičiau rebusas-pokštas. Nes rasti tuos …skirtumų vos aš pati, jas numezgusi, pajėgiu. Bet labai pasistengsiu:).

Sninga

Pamačiau vienos japoniškos parduotuvės puslapyje kvietimą į kursus (tiek ir tesupratau, nes tarp hieroglifų buvo vienas žodis „workshop”), kur bus mokoma vienos iš salų tradicinio siuvinėjimo būdo (gaila, negaliu įdėti aktyvios nuorodos, nes kol aš apsižiūrėjau, jau ji išnyko – kursai praėjo, paroda baigėsi…) Mane sužavėjusių eglučių nebegaliu parodyti, spėjau išsisaugoti tik kitokį tuo pat būdu siuvinėtą motyvą – namelius (Yuka Sudo nuotraukos iš www.momentsdepresse.com), tai maždaug įsivaizduojat, apie ką kalba:

Žiema

Ir dar viena bendra parodos nuotrauka, labai iš tolo matosi ir eglutės:

Paroda

Žiūrėjau, žiūrėjau į tas eglutes, siuvinėti ką, nesugalvojau, bet labai norėjosi man jas pritaikyti mezgimui. Siuvinėjimas apima daug daugiau taškų, nei galiu sau leisti mezgime, ypač tokiam smulkiam daikte kaip pirštinės. Reikėjo motyvą sumažinti. Pradėjau paišytis. Šios dvi poros – du skirtingi variantai.

Miškas žiemą

Ar tokie jau skirtingi?

Miškas žiemą

Pora VIRŠUJE – APAČIOJE.

1. Stulpelis 12 eilučių – 16.
2. Fono spalvos keičiasi (turėjo imituoti šviesesnį dangų virš miško) – fonas vienspalvis.
3. Rašto spalvos keičiasi (baltas sniegas apačioje, gelsvėjantis dangaus link, kur snaigės virsta žvaigždėm), raštas – baltas.
4. Eglutės motyvas 13 akių – 11.
5. Iš 4 punkto išplaukiantis skirtingas mezgimo tankumas, viršutinė pora megzta su 1,5 mm virbalais, antroji – 2 mm.
6. Dominuoja fonas – dominuoja raštas, dėl to sniego efektas ryškesnis.

Ir t.t. ir t.t. Nebevarginsiu daugiau…

Miškas žiemą

Nes pagrindinis klausimas – ne kiek yra skirtumų, o kam reikalingi visi tie niuansai, kurių niekas nepastebi? Klausimas greičiau dangui, bet jei turit savo nuomonę, būtų labai įdomu išgirsti. Ar verta bandyti įvairius variantus, kol rasi tą vienintelį, tobulą, man klausimas nekyla. Vienareikšmiškai TAIP. Bet kartais atsitinka, kad negali tų įvairių variantų vienareikšmiškai priimti ar atmesti, kiekvienas turi kažką savo. Ką net pats padaręs vargiai atskiri…

Miškas žiemą

Panašumas – abi poros megztos iš estiškos Aade Long vilnos (8/2).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00