Lietuviškos pirštinės

Pasibaigė dar vieni, pirštinių mezgimo kursai ir dalyvėms bei jų artimiesiems su jomis TIKRAI nebegresia sušalti rankas vis šaltėjančiomis dienomis.

Rūtos Matulaitytės pirmoji pora, pradėta kursuose, sau(?),

Lietuviškos pirštinės

o kita, mažesnė, Žalgirio fanui:)

Lietuviškos pirštinės

Nesusilaikiau neįdėjusi ir šios nuotraukos, kuri graži labai ir pati, bet kartu primena nuostabius Rūtos pyragus, kuriais (visada kitokiais) ji vaišina visas kursų dalyves. Ir net įsitaisė gerbėjų adresų sąrašiuką, kurie, paragavę eilinio šedevro, vis prašo recepto. Ir juokauja, kokie naudingi daugiafunkciniai kursai, ne tik megzti išmoksti;) Ačiū!

Lietuviškos pirštinės

Izabelės Bražiūnienės labai jau dailiai atliktos pirštinės, pagal savo pritaikytas nuleidimas idealiai sutaikant raštus, nykštys nuleistas tamsia spalva, susišaukiančia su uždėjimo tamsiu kraščiuku. Tokios išieškotos subtilybės dar labiau prabrėžia rankdarbio unikalumą ir jo vertę.

Lietuviškos pirštinės

Editos Jankevičienės megztos piršinės sau, vagiant laiką iš miego, nes namuose didelė mamos dėmesio reikalaujanti kompanija.

Lietuviškos pirštinės

Tokia pat ilga ir pirštinių belaukiančių eilė:) Mezgant 52 akis, gaunam pirštinę vidutinei moters rankai. Paplatinus varnelių raštą iki 60 akių, bus puikios vyriškos. Pakeiti vieną spalvą – ir idealus komplektas porai. O uždėsit 48 – vaikiškai rankytei…:)

Lietuviškos pirštinės

Audronės Steponaitienės pora – dar nebaigta, dailiai supakuota nešiojimuisi,

Lietuviškos pirštinės

ir jau baigta, paruošta dėvėjimui:))

Lietuviškos pirštinės

Sigitos Janušonienės pirštinės, išsiskiriančios ir draugių pulko spalvomis ir nuotraukomis. „Nykštys modifikuotas sąmoningai, galvojau, kad nykšty, kaip ir atnaroj, raštas turi suktis į tą pačią pusę.” Viskas tik į gražumą, tiesa?

Lietuviškos pirštinės

Labai ačiū visoms už nuostabias pirštines ir nuotraukas. Beveik visos poros megztos iš Sirri 2 gijų natūralių spalvų siūlų, pagrindinio rašto motyvas paimtas iš 1935 m.(?) Tamošaičių išleistos knygos „Mezgimas”, toks labai moderniai atrodantis, bet tikrai mūsų lietuviškas.

P.S. Prizo traukimą atidedam vakarui, įtariu ir daugiau yra pabaigtų pirštinių, kas pamiršo  terminą, gal šis įrašas primins – laukiu! 😉

Vakaras:

Burtai

Šį kartą burtus traukė Kristina, nuliūdusi, kad visą laiką tą daro Karoliukas, ir ištraukė Sigitą Janušonienę! Sveikinimai – knyga laukia MZ:))

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00