Kaklo viražai

Įkvėpimo vedami mes dažnai pasiekiam nepažįstamas žemes ir atrandam visai naujus dalykus… Prasideda dažniausiai viskas nekaltai, kol žygiuodamas plačiu vieškeliu netikėtai pamatai viliojantį vos matomą keliuką į šalį ir leidiesi vedamas…

Inspira cowl. Sort of

Daiva entiuziastingai priėmė lengvos kaklų isterijos istorijos iššūkį – ko čia nepasidavus smagiam užkratui? Pasidavė likus kelioms valandoms iki numatomo skrydžio, laiko susiruošti buvo nedaug, žinau, kaip būna – karštligiškai čiumpi tą, aną ir pirmyn. Kelionėje esi tik su tuo, ką įsidėjai. Daiva įsidėjo blyškiai rožinę alpaką su labai gražiu rankų dažymo siūlu, kurį atsisiuntė iš kažkokios tolimos Škotijos(?) salos. Pamezgė gabalą pagal instrukciją ir… jai pasirodė, nelabai gražu.

Inspira cowl. Sort of

„O tada man taaaip suspaudė širdį, taaaip ėmiau gailėti siūlų. Ir tas raštas man neatrodė įdomus, nes gi neturėjau daug siūlų, daug spalvų, tai tokia rutina prasidėjo, ir man ėmė atrodyti, kad siūlų grožio visiškai nesimato, ir sakau, taaaip ėmiau gailėti tų mėlynveidžių avių siūlų, kurie dabar pasirodė besantys jaunų alpakų siūlai:))). Tai aš nusprendžiau ardyti ir galbūt tada sukeisti vietom, vienspalvę alpacą megzti išvirkščiom, o spalvotą – gerom akim. Bet kaip traukiny užsiimti ardyti du siūlus? Per daug klapato. Tai ką toliau daro Žmogus? Žmogus toliau pagalvoja, kad jei jau ardyt negali, o traukiny dar tris valandas sėdėti, tai reikia pamegzti tiesiai ir pažiūrėti, kaip tie siūlai atrodo…va taip ir mezgiau po biškį, vis pagalvodama, ‘o kaip atrodytų’, ir planavau viską išardyti grįžus namo. O kai siūlai šiandien baigėsi…nu žiūriu, gražus man daiktas:))))”. Visą šitą istoriją ji labai gražiai aprašė pati. Ir pridėjo nuotraukas iš „karšto taško”, Portugalijos, kur ir vyko ši istorija.

Inspira cowl. Sort of

O kad nepamestumėte tiesaus kelio, primenu, kaip atrodo originalus modelis – aš šunkeliais neklaidžiojau, ėjau plačiu vieškeliu, akmenim grįstu 🙂 Tik pridėjau paskutinį sumažinimą po visko (18 akių) ir papildomą 6 pagaliukų eilę, kad labiau priglustų prie kaklo.

Inspira cowl

Bet čia tik priminimas, pasidairykit eidami į šonus, gal kur slypi dar vos įžiūrimas keliukas, vedantis… kur?

Inspira cowl

Daivos Gridziuškaitės megztas kaklas ir trys viršutinės nuotraukos, pradinis taškas – „Inspira Cowl„, siūlai – Drops Alpaca 3112 ir Elvincraft Baby Alpaca Sock 4ply. Apatinis kaklas megztas iš Aade Long 8/2 artistic, BC Garn Lucca Fino 09, 07, Drops Alpacos 4305,7815,6205,7300, Koigu KPPPM P720, P822, Noro Kureyon Sock S150 ir vietinių resursų.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00