Mūsų praeitas ketvirtadienis buvo toks turtingas visko, žmonių, minčių, įspūdžių, projektų, todėl ir įrašas toks… po savaitės :).
Ponia Aldona grįžo iš Italijos ir dalijosi savo kelionės įspūdžiais. Įspūdžių neperteiksiu, bet galiu parodyti tai, kas gimė iš šių įspūdžių – Italijos įkvėptus projektus. Ta pačia mezgimo su karoliukais technika. Tradicinis projektas – riešinės, netradicinio rašto ir grožio:
Įkvėptos šio etruskų žiedo:
Mozaika Pompėjoje. Joje visko tiek daug, atidžiai pasižiūrėkit, gal įkvėps ir jus:)
Štai šis mažas mozaikos fragmentas
pavirto dailiu ir elegantišku skirtuku.
O meandras puošia naują adatinę:
Klasikinis labirintas gali būti išdėliotas mozaikoje
arba išmegztas karoliukais. Ir virsti…?
O prasidėjo vakaras labai skaniai. Itališku desertu – tiramisu(pakelk mane aukšyn).
Vakarėlyje dalyvavusieji turėjo galimybę jo paragauti, o nebuvusiems ponia Aldona dovanoja (paguodos prizas;)) receptą.
500 g mascarponės sūrio
4 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
2 puodeliai stiprios kavos su cukrumi (galima ir su brendžiu)
2 taurelės brendžio
Truputį kakavos
Pakelį sausainių „Damų piršteliai“ arba 2 vokiško šokoladinio biskvito lakštus
Trynius išsukti su cukraus pudra, maišant supilti brendį, gerai išmaišyti sūrį, sumaišyti su tryniais, baltymus išplakti iki standžių putų, įmaišyti į masę.
Į pailgą indą (skardą arba pyrex) dėti labai trumpai atšaldytoje kavoje po vieną pamirkytus pirštelius, kol uždengs visą dugną, užtepti pusę masės, vėl dėti pirštelius ir vėl užtepti antrą sluoksnį masės. Įdėti į šaldytuvą mažiausiai trims valandoms, o geriausiai visai nakčiai, išėmus iš šaldytuvo per sietelį apibarstyti kakavos milteliais.
Nuoroda kaip gaminti kitokį Tiramisu http://www.videojug.com/film/how-to-make-tiramisu-6
Aldonos Puteikienės mezginiai, riešinės ir skirtukas megzti iš latviškos Ogrės vilnos, labirintas ir adatinė – Merino Land 11 ir 07.{jcomments on}