Komplektėlis pavasariui

„- Ar nejauti, kad tuoj bus pavasaris?
Trolis Mumis papurtė galvą.
Nieko nejaučiu. Turbūt dar per anksti.
Tačiau Tuu-tikė išvertė savo raudoną kepuraitę išvirkščia puse į viršų, ir dabar ji buvo žydra.
– Visuomet taip darau, kai nosim jaučiu pavasarį,- pratarė, paskui atsisėdo ant šulinio ir uždainavo:
Aš – Tuu-tikė,
kuri išvertė išvirkščią kepuraitę!
Aš Tuu-tikė,
kuri nosimi jaučia šiltą vėją.
Dabar atūš didžiulės lavinos.
Dabar žemė atsisuks,
ir viskas bus kitaip;
ir visi galės nusimauti šiltas kelnes
ir pasidėti jas į spintą
.”

T. Janson. Trolis mumis ir žiema

Pirmiems pavasario požymiams pasirodžius (kartais jie dar nesimato, tik nujaučiami) taip ir norisi nusimesti žieminius batus, drabužius ir lėkti su vėju.
Bet taip greitai visko nepaimsi ir nenusimesi, ypač jei turi nedaug metų ir tavo sveikata bei gerbūviu akylai rūpinasi gimdytojai. Arba jau turi tiek metų, kad skylių galvoje, pro kurias dainuodamas švilpauja pavasarinis vėjas vis mažiau ir mažiau… Išeitis – nauji šilti drabužėliai netokie jau baisiai stori ir šilti, iš plonos vilnelės. Ir būtinai nauji, žymintys naujo sezono pradžią, pageidautina su pavasarine simbolika.

Štai vienas toks komplektėlis, Astos Merkienės megztas dukrai:

Komplektėlis su paukščiukais

Baby merino rinkausi, nes labai minkšti ir maloniai besimezgantys, be to, tokie sodriai raudoni – dukra ir norėjo raudonos kepurės. Ir kažkodėl man prie jų visai derėjo tie dryžuotieji. Galvojau tik, kaip bemezgant juos „sudėlioti”. Viskas išsisprendė jau numezgus dryžuotas pirštines su raudonais nykščiais. Ūla paprašė paukščiukų ant pirštinių. Taigi teko imtis ir siuvinėjimo (gal taip ir geriau – nereikėjo vargti su keliais siūlais mezgant). Paukštelius „pasiskolinau” iš čia: http://www.ravelry.com/patterns/library/bird-mitten-chart Kepurės forma – kažkas panašaus į „Turn a Square” 🙂 Dar liko dryžuotųjų, raudonų, beje, taip pat, tad bus ir kojinės, tai gal ant blauzdų ir visą medį su paukščiais „išauginti” pavyks.

Komplektėlis su paukščiukais

Tik nelabai pavyko vienoje nuotraukoje užfiksuoti mūvimas pirštines ir kepurę: kartais „žvaigždės” užsispiria ir atsisako papozuoti :)”

Kepurytė su paukščiukais

Astos Merkienės megzta kepuraitė su pirštinėmis, nuotraukos ir laiškas. Siūlai: Drops Baby Merino 16 ir REGIA DESIGN LINE 06425{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00