Pirmas bendras mezginys

Iki tol tik bendri pasirinkimai, bendri susižavėjimai, mėgstami autoriai…

Taip nutinka kartais, kad su kokiu žmogum netyčia imi sinchroniškai kažką daryti – skaityti tas pačias knygas, žiūrėti tokius pat filmus, žavėtis tais pačiais menininkais ir pan. Taip nutiko, kad mudvi su Inga vis išsirenkam tuos pačius modelius, kuriuos norim megzti. Čia mūsų keliai išsiskiria… Nes Inga numezga, o aš toliau svajoju. Apie kaklus svajoju net ir ryžtingai artėjant pavasariui. Ir pagaliau tikras stebuklas. Abi nusižiūrėjom tą pačią liemenę ir… abi nusimezgėm!

liemenė

Henley-neck vest. Siūlai: Aadi Long 8/3.

Kol estiškų siūlų nebuvo, tinkamiausi atrodė tam modeliui Drops Karisma. Inga tą pačią dieną, radus modelį, išsirinko siūlus ir pirmyn. Aš dar ilgokai rinkausi spalvą, taip ilgai, jog kai galutinai apsisprendžiau, paaiškėjo, kad tos spalvos likę tik 2 kamuoliukai, toli nenuvažiuosi.

Ingos liemenė

Ingos Dirvonskytės megzta liemenė. Modelis: Henley-neck vest. Siūlai: Karisma 21

Nuo eilinio tuščio mintijimo išgelbėjo mane nauja estiškos vilnos siunta. Išsirinkau artimiausią mano nusižiūrėtai Karismai spalvą iš storiausių 8/3 vilnonių siūlų ir…turiu:). Sau pasakiau, kad turiu skubiai ir neatidėliodama megzti, nes reikia naujų siūlų pavyzdžio. Kad pateisinčiau šį savo žingsnį – raportas iš bandymų aikštelės. Sunaudojau 280 g vilnos, mezgiau 3,5 dydžio virbalais, nors paprastai tokio  metražo siūlą (50g = 134m) mezgu iki 3, bet jis pareikalavo storesnių virbalų, nes yra labai lengvas ir pasipūtęs siūlas, kas ypatingai išryškėjo po skalbimo. Išskalbus nepasikeitė dydis, tik pati liemenė, atsikračius nereikalingų riebalų, atsileido, siūlas išsiskleidė ir labai sušvelnėjo. Tai tikrai nėra merino švelnumo siūlas, bet ir nėr piktybiškai kandus, turi nepaprastai malonų „tikros vilnos” pojūtį. Mezginys labai šiltas.

liemenė

Inga mezgė iš Karismos, jos liemenė kiek mažesnė, nes ji mezga kiečiau, be to ir pats siūlas diktuoja sąlygas. Estiškas, nors metražu lenkia Karismą, yra labiau išsipūtęs ir mezginio tankumas retesnis, todėl tiek pat akių uždėjus, maniškė liemenė platesnė. Ir ilgesnė, bet čia aš jau sąmoningai pati pridėjau.

Ingos liemenė

Susitikom abi parduotuvėje ir Virginija mus kartu nufotografavo:

Mes abi{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00