Pasikeitimas riešinėmis

Riešinių mainų ketvirtadienis buvo labai smagus ir… kalėdinis. Būtent šis vakaras man (o gal ir ne tik man?) pradėjo gražų ir šiltą kalėdinį sezoną. Iki tol žiūrėjau į parduotuvėse papuoštas eglutes su lengvu nesusipratimu, o tą vakarą durys į šventes ir man prasivėrė. Į tą pilną širdies šilumos, skanių kvapų (karštas vynas, meduoliukai ;)), galvojimo apie kitus ir dovanojimo metą. Viskas tas tą vakarą buvo, bet labiausiai norėčiau pabrėžti kitą, ne dovanojimo, o gavimo aspektą. Nes mezgėjoms dovanoti savo rankų darbus įprasta, tiesa? O gauti ką nors numegzto specialiai tau?  Ne viena, manau, pasijuto kiek suglumusi. Jau ruošiantis šiai šventei imi ir pagalvoji apie tai, kad šį kartą ir tu gausi. Joana ta proga prisiminė, kad paskutinis jai megztas daiktas buvo jos amžinatilsį mamytės, vėliau mezgė tik ji. Renata juokavo, kad tai vienintelis būdas įsitaisyti ką nors megzto  sau pačiai, nes sau skirti projektai nuolat atidedami, juk nesvarbūs, kitiems padaryti svarbiau. O čia ir darai kitiems, data aiški, tik – skirtumas nuo visų kitų kartų – ir kitas ruošiatau. Labai norėčiau, kad tokie mainai taptų tradicija, nebūtinai riešinių… (Kas turit idėjų, siūlykit! :))

Beveik visos riešinės
Beveik visos tai progai numegztos riešinės

Su riešiniu mainais sutapo ir Gabrielės pynėto megztinio debiutas. Dabar ji galės, eidama pro Hilfigerio parduotuvę, pamojuoti vitrinoje stovinčiam savo megztinio broliui dvyniui (heterozigotiniam, nes šis megztinis – Gabrielės kūryba, turėjusi atspirties tašką, bet tokį tolimą, jog jis jau dingo iš mūsų akipločio…)

Naujas Gabrielės megztinis
Gabrielės megztas megztinis. Siūlai: On touch

Tą vakarą į parduotuvę užsukusią riešinių mezgėją Jurgitą Gečytę sužavėjo toks riešinių bumas, o gal ir ta kalėdinė dvasia „pakabino”, jog vakare ji atsiuntė laišką – dovaną visoms riešinių mezgėjoms.

„Kadangi čia toks riešinių bumas pas Jus mieloj siūlų krautuvėlėj, tai nusprendžiau pasidalinti su visomis riešinių gerbėjomis, kaip aš mezgu riešines. O kadangi artėja šventes, manau ir raštas neprošalį būtų koks jau nupieštas ir paruoštas, laiko lieka vis mažiau. Pastebėjau, jog daugelis mezga ar iš atminties, ar dar kaip, o aš mezgu kitaip. Nelabai mėgstu megzti riešines, kuriose mažai karoliukų, mėgstu megzti pilnas, su daug karoliukų riešines.
Turiu nuostabų draugą, kuris man su atitinkama programa nubraižo raštą, sistema net suskaičiuoja, kiek reikia karoliukų. Atsiųstame faile matote, jog galiu ties kiekviena eilute dėti kryželį ar pliusuką, jog jau tą eilę numezgiau, kad nepasimesčiau ir nereiketų laiko gaišti žiūrint, kokia eilė dabar turi būti mezgama.
Taip pat šioje riešinėje tiksliai žinau jos akiė plotį ir ilgį :).
Tada tokius lapelius segu i savo riešinių katalogą ir jeigu noriu tokią pačią vėl megzti, pasiimu ir jau nebereikia nei braižyti, nei mąstyti – nors, tiesą pasakius, nemėgstu megzti tokios pačios riešinės, nes stengiuosi vis dėlto daryti autorinius darbus :).
Ši riešinė nukeliavo draugei, ištekėjusiai už graiko, tai tiek draugė, tiek riešinė keliauja į Graikiją, todėl visos, susidomėjusios raštu, gali atsispausdinti ir megzti. Tik turiu pabrėžti, jog riešinė nėra ploniems riešams, siek tiek didesniems :)”

Ir prie laiško priedas – jos pačios sukurtos riešinės schema (didelis didelis AČIŪ!!!):
Agnės riešinės raštas
„Mezgimo zona” niekam nieko nedovanojo, tik gavo (gėda pelėda!). Meistriškai nunertą saulėtą servetėlę ant stalo:

Saulė
Gražinos Zaikovskos nerta staltiesėlė. Siūlai: Crochet No. 12

Kojinių (;)) mezgimo žurnalą:

Pirmoji kalėdinė dovana

ir nuostabaus grožios popierinę (!!!!) žvakidę, kurios kiekvienoje kraštinėje išpjautas skirtingas simbolis (ką galvoja į ją žiūrėdamos riešinių mezgėjos?:)):

Popierinė žvakidė

Lyg ir ankstoka Kalėdų seneliui vaikščioti (dabar jis turi būti užsivertęs dovanų gaminimu), bet dosnioms ir sklidinoms širdims sunku laikytis kalendoriaus numatyto grafiko…
O „Mezgimo zona” pasitaiso ir savo dienoraščio skaitytojams dovanoja vieną pakvietimą į bumbulų mezgimo kursus, įvyksiančius šį šeštadienį (gruodžio 11 d.). Visi, norintys juose dalyvauti, tepalieka tą pasakantį komentarą po šiuo įrašu, o ketvirtadienį burtų keliu bus ištrauktas laimingas bilietas į kalėdinių nykštukų dirbtuves:). Jei  burtas iškris jau užsirašiam į kursus, jis juose dalyvaus be jokio mokesčio!

Smagios kalėdinės ruošos!
P.S. Grietinėlė – kiekviena pora riešinių stambiu planu – rytoj!{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00