Vyriškos riešinės I

Šiandien apie ypatingą aksesuarą – riešines. Populiarumas jų visaliaudinis, mezgėjas įtraukia jos kaip saulėgrąžų gliaudymas (jų pačių žodžiai!), visos jas dėvi ir yra labai patenkintos. Viena bėda, kad visos. Kas riešines užsimauna, nusimovęs lyg nuogas jaučiasi. O kai tau pačiam gerai, norisi pasidalinti tuo geru ir savo artimu. Vyru. O šitam taške nuomonės apie riešines visų vaivorykštės spalvų. Vieni vyrai kategoriškai jas atmeta, kiti džiaugiasi šiluma, bet nori be karoliukų. Kažkaip jiems tie karoliukai asocijuojasi su moteriškais papuošalais. Įdomu tai, kad senais laikais vyrai puošdavosi daug labiau už moteris, gal nuo gamtos taip nutolę nebuvo? Kaip bebūtų seniau, gyvenam dabar ir vyrai beveik sutartinai puošybą perleido moterims. Riešinės – lyg ir ne papuošalas, garderobo dalis, atliekanti labai aiškią funkciją, bet tradiciškai jos mezgamos su karoliukais – ties tuo slenksčiu nemaža vyrų suklupo.
Dalis vis dėlto į riešines žiūri labai palankiai, tik nori tam tikrų, vyriškų raštų. Kokių? Čia daugelis mezgėjų susiduria su nemenka dilema. Draugei ar mamai numegzti riešines – tik laiko problema, o vyrui? Kaip mano klasiokė mezgė savo šeimos vyrams riešines, skaitėt dienoraštyje. Numezgė per tą laiką ji daug riešinių…:)
Keli pavyzdžiai riešinių, kurios vyrams tiko.
Rimos Zabarskienės riešinės sūnėnui:

Riešinės sūnėnui

Vyras, pamatęs šias riešines, taip pat tokias užsisakė, tik tautinių spalvų (ta kryputė vertikaliai padalinta bus į 3 skirtingų spalvų dalis). Aš kol kas šių riešinių laukiu, vyras, manau, jau sulaukė, nes užsisakęs pareiškė, jog jam – be eilės!

Kitos riešinės – Rūtos Juzėnienės megztos sūnui – paties gavėjo sugalvotos ir nupieštos. Jis runomis užrašė Toro vardą, kitą riešinę norėjo su kito dievo vardu, bet gavo – ne, mat riešinės turi būti ne tik nupieštos, bet ir numegztos, medžiagiškumas turi savo apribojimus… 

Toras

Įdomus pasirinkimas – labai stambūs karoliukai, kurie kitu atveju atrodytų netvarkingai, šioms riešinėms suteikia vyriškumo, runos lyg akmeny iškaltos…
Čia darbo pradžia. Naujos informacijos nesuteikia, tiesiog labai dailiai (ne vyriškai:)) atrodo.

darbo pradžia

Mano klasiokė vyriškas riešines vis dėlto numezgė. Pamatysite rytoj.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00