Kai kas labai labai netikėta ir genialu

Kokios mintys (žodžiai) jums kyla žiūrint į šį spalvų derinį?

Noro Kureyon 217
Noro Kureyon 217

Dievinu Eisaku Noro ir laikau jį genijum, bet prie visos mano begalinės pagarbos jam tesurandu vieną žodį: „trenktas“. Tokie subtilūs pilkšvai violetiniai tonai ir staiga… citrininė geltona su vos ne neonine žalia.
Naujas Daivos megztinis mane taip pribloškė, kad aš jam iš viso nerandu jokių žodžių. Jokių!!! Mačiau jį prieš gerą savaitę ir tikėjausi, kad parašysiu apie jį, kai atsiras žodžiai. Jokių – vis ta pati begalinė nuostaba. Pritrenkė mane ne tiek pats megztinis, kiek mezgimo idėja.  

raštas ten, kur žalia

Matot nuotraukoje, megztinis megztas lygiai gerom akim, tik tarpais įterpiamas raštas. Ne bet koks – sutraukiantis mezginį. Tokį paprastai naudojam mezginiui formuoti, kur reikia susiaurinti, jis tą padaro nekeičiant akių skaičiaus. Pirmą kartą užmetus akį į megztinį pasigėrėjau „princesiškomis“ rankovėmis, kur rankogaliai platesni gerom akim, paskui sutraukiantis raštas, vėl prie pečių pūpso lyg parauktos, nes kiek žemiau – raštas. Ir ne iš karto pastebėjau, kad tie sutraukimai ne visai simetriški. Pasirodo, raštas  mezgamas buvo ten, kur… prasidėdavo žalia spalva! Ir nesvarbu, kur ji išpuldavo… Megztinis dar turi užsegimą – ne užsegimą, kuris neužsisega ir baigiasi ne ten, kur baigiasi megztinis. Ir ne vienodo dydžio sagas
Daiva apkritai mezga visiškoje laisvėje. Jos megztas kepures jau matėte (megztos žmogaus, kuris tą daro tik 8 mėnesius!!!). Esu tikra, kad jos mezginiai džiugina ne tik daugelio mūsų, gyvų mezgėjų širdis. Patenkinta turbūt linguoja galva jos pusėn pro rausvus debesis žvelgdama į mezgančią žmoniją ir E.Zimmermann, viena pačių įtakingiausių asmenybių mezgimo pasauly (jos 100 gimimo metines visas tas mezgantis pasaulis šiais metais švenčia); apie tokias laisvas, kūrybingas, išradingas mezgėjas ji rašė, svajojo ir savo knygom bei mezginiais ugdė.

raštas ten, kur žalia
Daivos Gridziuškaitės megztas megztinis ir nuotraukos. Siūlai: Silk Garden Sock S258

Nedrįstu pavartoti kokio netinkamo žodžio šiai pribloškiančiai idėjai apie mezginį žmogus, kuris dar netyčia gali užklysti ir į „Mezgimo zoną“, kad nebūčiau kaip nors neteisingai suprasta: megztinis tai mane taip sužavėjo!… Todėl be žodžių pridedu šį megztinį prie to kamuoliuko pirmoje nuotraukoje – abu labu tokiu…
P.S. Parašiau tekstą ir atėjo žodis: „Pritrenkiantis!“.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00