Pirštinaitės panelėms

Jaudinuosi (bet tik truputį:)), kad būsiu netinkamai pristačiusi nuostabią latvišką vilnelę. Nes daug kas klausinėja, ar ji tinkama tik riešinėms, o nemezgančios riešinių net dažnai ir į jos pusę nepažiūri. Ne, ji nėra tinkama TIK riešinėms, toli gražu. Parduotuvėje ji neseniai, rimtų mezginių dar nespėta iš jos numegzti, bet Lietuvoje šis siūlas pasirodydavo karts nuo karto ir seniau, todėl ne viena mezgėja jį atsimena. Ir labai vertina. Gaila, negaliu įdėti kaip idealaus pavyzdžio Joanos nertinio, kuris šį pavasarį šventė savo dešimtmetį (prieš tiek laiko buvo tik latviška vilna, šios parduotuvės – nė sapnuose…), o atrodo kaip numegztas vakar. Susidomėję sekliai Morkos gali atrasti jo nuotrauką Mezgimo viešumoje dienos renginiuose.

Bet ir per tokį trumpą šio buvimą parduotuvėje gimė keli labai gražūs daikteliai. Koks sutapimas: abu projektai – pirštinės dukterėčioms!
Pirmosios, Kornelijos pirštuotos pirštinės – su karoliukiniais šuniukais, kurie ne tik žiūri vienas į kitą, bet ir karoliukų pasvirimas – veidrodinis atspindys!!!

Dama su šuniuku
Kornelijos Janavičiūtės megztos pirštinės dukterėčiai ir nuotraukos. Siūlai: latviška Ogres vilna

Dama su šuniuku

„Megzdama šitas jau sukurpiau idėją savosioms pirštinėms :).O latviška vilna man be galo patiko ! Taigi nesunku atspėti, iš ko megziu porą sau 🙂 Tiesa, savaitgalį pamatavau dukterėčiai pirštinę – tiko kuo puikiausiai, ech tos mažos rankytės, o panelytė apsidžiaugė be galo :)“

Kitos tetos mezginys – kumštinės pirštinytės vienintelei ir nepakartojamai pusės metų panelytei:

Miglės pirštinytės
Kristinos Pečiulienės megztos pirštinytės dukterėčiai Miglei. Siūlai: latviška Ogres vilna

Jei ši teta vietoj įmantrių pynių būtų labiau apmąsčiusi pirštinyčių dydį, galėtų ramiai sau megzti toliau kitus daiktus. Deja, Migliukui sugniaužus kumštį visos gražios pynės braška per siūles… Ir todėl abu projektai turės seką. Tik jei Kornelija jau mezga sau tamsiai pilkas pirštines ir daro tą su džiaugsmu, pakylėta pirmo tokio sėkmingo debiuto, tai teta Kristina bus priversta megzti antrą, didesnę porą artėjantiems šalčiams.
Kol kas ji mezga iš šių siūlų Miglei baktusą. Ir aš kartu su ja:

būsimas baktusas{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00