Kur ieškoti įdomių modelių

Liemenė
Siūlai: Silk Garden 279

Pasiskolinau atostogoms iš Aistės Marc O’Polo liemenę, norėdama išsiaiškinti jos įdomią konstrukciją ir kažką panašaus nusimegzti. Išsiaiškinau ir su nedideliais pakeitimais (=patobulinimais, kuriuos galima padaryti mezgant ne mašina, o rankomis) numezgiau.

Liemenė

Aistės liemenė XS dydžio ir ji ne apdribusi, o tokia prie figūros prisitaikanti, savo padariau didesnę, dėl to gražiausiai man atrodo nešiojant su sage prie kaklo. Siūlas storas, virbalai 4mm, tai per kelias dienas kaime numezgiau, išskalbiau ir patenkinta patiesiau ant žolės džiūti.

Mano visi vaikai žino Noro siūlus. Vyresnis sūnus gal kiek daugiau, nes yra kiek vyresnis. Ir buvo liudininkas gėdingo mano fiasko megzti Noro siūlais mezgimo mašina (apie tai nepasakosiu – niekada). Taip pat su juo buvau kaime, kai skaičiau naują knygą apie šį dizainerį ir susižavėjusi jam pasakojau, kad siūlai verpiami rankomis, dėl to yra net 40% lengvesni už savo tokio pat storumo mašininės kilmės giminaičius (o aš,… rankomis verptus siūlus mašina megzti sugalvojau!). Pasakojau ir apie tai, kad pat Eisaku Noro, užsimerkęs ir pačiupinėjęs vilną, gali pasakyti, kokiam klimate avis buvo auginama, kur ganėsi, kuo maitinama. Kurdamas savo siūlus toks žmogus gali atsirinkti tokio tipo vilną, kuri labiausiai tiktų jo norimam rezultatui gauti…

Susiruošę kaime uogauti ar prie ežero, viską kieme paliekam, prirakinam dėl tvarkos duris ir tiek – net vartų neužveriam. Kai eilinį kartą ruošėmės trumpai išvykai, Jurgis prieš rakindamas duris šūktelėjo man, kad įneščiau mezginį (t.y., mano išskalbtą ir patiestą pievelėje liemenę) vidun. „Kam?”,- nesupratau. Žvilgterėjau į dangų – lietaus tikrai nenusimato. „Dar pavogs kas nors – tai gi toks mezginys!”. Tik akis išpūčiau. Mezgu visą gyvenimą ir daug sudėtingesnių ir rimtesnių dalykų, bet niekada – niekada! – mano mezginių reitingas nebuvo taip aukštai pakilęs. Ir tada aš supratau, kokia galinga yra Noro magija.  

Noro liemenė

P.S. Grįžusi iš atostogų mąsčiau, ar nereikėtų parašyti mezgimo instrukcijos – nes megzti paprasta, bet atrodo įdomiai ir šiuolaikiškai. Ir po poros dienų ateina į parduotuvę ponia Dalia su savo nauju mezginiu:

Dar viena liemenė:) 
Dalios Liepuonienės megzta liemenė. Modelis – čia. Siūlai: Noro Kureyon 242

Netekau žado. Vietoj to, kad pasakyčiau, kaip gražu (nes labai gražu), tesugebėjau išspausti: „O iš kur jūs modelį paėmėt?” „Tai gi iš šito žurnalo, dėl to ir pirkau jį praeitą kartą” – ji atsainiai mostelėjo stalelio link. Turint galvoje, kad tuo metu buvo tik 2 moterims skirti žurnalai, tikrai buvo man kur pasiklysti!…Ir aš galvojau rašyti instrukcijas, kai jos parašytos visą laiką guli už poros metrų nuo manęs!!! „Jei dar ko nežinot, ką turit, kreipkitės, mielai padėsiu”. Ačiū!{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00