Dovanos mezgėjoms

baktus

Gavau dovanų – mama per atostogas numezgė man „Baktus‘ą”. Labai apsidžiaugiau. Po kiek laiko. Nes iš pradžių siaubingai pasimečiau. Taip sutrikau, nors tai ir nebuvo siurprizas. Tiesiog taip seniai kas nors man ką nors mezgė…(Iš tiesų mezgė, nieko nepamiršau, nes tokios dovanos nepamirštamos, prisimenu net tetos vaikystėje nertą baltą pudelį ant buteliuko, jos pačios megztas dryžuotas kojines iki kelių – tų laikų mados klyksmas – visos dryžiukų spalvos ir dabar man prieš akis; tetos Zitos megztą kepurę su šaliku, juos gavus vis ieškojau progos kur nors išeiti; draugės megztas drakoniukas, pilnu pilvu saldainių…)
Dažnai į pasiūlymą ką nors numegzti mezgėjai, išgirstu: „Ji gi pati mezga! Puikiausiai sau gali pasidaryti!…“ Žinoma, kad gali. Ir nusimegzti, ir nusipirkti knygą, kvepalų, gėlių, fotoaparatą, sagę… Ar dėl to nustojame dovanoti vieni kitiems dovanas ir ar dėl to jos praranda savo žavesį? O kas liečia mezginius, pasižiūrėkit į mezgėją atidžiau. Taip, ji daug mezga, dažnai apmegzti būna visi jos artimieji, gauti iš jos megztą dovaną – nieko neįprasta. Bet pasižiūrėkit ne į jos projektų krepšelį (ten tiek daug riešinių!..), o į jos spintą. Ar tikrai ten tiek riešinių, kad prie kiekvienos palaidinės vis nauja pora? O gal vis ta pati? O gal ji pati vaikšto be jokių riešinių ir dar su pirktinėm pirštinėm?…Kiek tokių nuostabių auksarankių užsuka į parduotuvę siūlų vis naujam projektui, vis pasižadėdamos, kad po šito, šito ir šito, jos pagaliau nusimegs ką ir sau…
O šios pasakėčios moralas toks, kad apmąstykime dar kartą, ar tikrai neverta mezgėjai dovanų ką nors numegzti. Kas jau kas, o ji tikrai geriausiai įvertins jūsų pastangas. Ir greičiausiai jūsų dovana jai bus tikrai didžiulis siurprizas.
O kadangi vis dėlto kai kurios mezgėjos gali taip niekada tokios dovanos ir nesulaukti (ačiū, mama!), mes su Agne nutarėm (t.y., Agnė pasiūlė, o aš su džiaugsmu pritariau) imtis to pačios ir rudeniop organizuojam pasikeitimą riešinėmis (jei kas norės keistis kuo kitu, galim ir tai organizuoti, tik imkimės). Visos megs ir visos gaus dovanų. Kadangi kalėdinis laikotarpis mezgėjoms – visi žinom  – yra labai įtemptas laikotarpis, riešinėmis nutarėm pasikeisti pirmą advento dieną, kad šilta būtų darbščioms rankoms ruošti daug dovanėlių ateinančioms šventėms. Kol kas tik tiek, viskas bus puslapyje. O kas riešinių nemoka, o norėtų išmokti, gal ši akcija taip pat būtų paskata sudalyvauti riešinių mezgimo kursuose rugsėjo gale (po jų daug maniakais puikiomis riešinių mezgėjomis patampa…).

Lininis krepšelis

Prie Baktuso mama dar pasiuvo lininį krepšelį pirkiniams prie džinsų. Juo iš karto labai apsidžiaugiau.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00