Megztukas vasarai

Skaitau įvairiausių šalių dienoraščius ir visur tas pats: pasakojimai apie medvilninių ir lininių drabužių ištraukimą, pristatomas naujas paplūdimio garderobas visai šeimai, mirga basakojų vaikiūkščių, lakstančių po žolę ir panelių su suknelėm ant petnešyčių nuotraukos. Nieko nebesuprantu. Atrodo, visose šalyse jau vasara, tik kažkodėl ji šiais metais nutarė aplenkti Lietuvą. Neatsimenu nei vienerių metų, kad gegužės mėnesį dar nebūčiau išėjus į lauką plikom kojom. O šiemet nė basučių ateinančiam (ar tikrai??) sezonui dar neturiu ir toks oras visai neskatina apsilankymų batų parduotuvėse… Kas čia darosi??? Gal ir aš kuo kalta? Gal įžeidžiau vasarą megzdama kojines, storus šiltus megztinius ir kepuraites? Gal jeigu pabandyčiau apsimesti (t.y., įsivaizduoti), kad jau šilta, tuoj bus vasara, ir imčiau megzti plonus vasarinius drabužėlius, tai vasara imtų ir ateitų?…
Pradėjau nuo medvilninio vasarinio megztuko.

shalom

Išeities taškas buvo Shalom. Tik jis megztas iš storesnių siūlų, todėl aprašymo jau nė neskaičiau, pabandžiau pati pasiskaičiuoti pagal vaizdą (ir EZ procentinę sistemą).
Aš mezgiau iš savo mylimos organinės medvinės „For nature“. Uždėjau 96 akis  ir mezgiau ripsu 13 eilučių. Vietoj originale esančių 3 horizontalių segmentų padariau 4, taip tolygiau prisidėjo akių. Pirmam segmentui tolygiai paskirsčiusi uždėjau 66 akis, palikdama po 7 akis ripsiniam krašteliui (jis eina iki pat galo)(viso 148+14), antram segmentui didinau išmegzdama 3 geras, 1 uždėjimas (pridėjau 50 akių, viso 198). Trečią ir ketvirtą dalį didinau megzdama 4geras, 1 uždėjimą, kol gale, prieš nuimant akis rankovėms, turėjau viso 312 akių. Priekiui išmezgiau 42 akis, rankovėms nuėmiau 72, uždėjau pažasčiai 20, išmezgiau 84 nugaros akis, vėl nuėmiau rankovei 72, uždėjau 20 ir išmezgiau likusias 42 priekio akis. Toliau mezgiau žemyn 204 akis (po 42 priekio + 84 nugaros+ po 20 pažastims uždėtų). Per vidurį pažasčiai uždėtų akių 1 akį visą laiką mezgiau ne gerąja, o išvirkščiąja akimi, imituodama siūlę. Iš tos netikros siūlės abiejų pusių aš tolygiai megzdama žemyn pridėdinėjau 5 kartus po 1 akį iš (viso 20 akių išplatėjimas). Pabaiga – 13 eilučių stulpelis ripsu. Rankovėms surinkau 94 akis (72 nukeltos+20 uždėtų+2tarpuose, kad neliktų skylių), mezgiau 6 ripso ruoželius, paskutinėje eilėje tolygiai suimdama ~ 5-6 akis.
Mezgant šiuo siūlų atsisakiau kryžiuotų akių stulpelių, paprastos geros man gražiau atrodė.

Rodos, ir viskas. Gal jau vasara?…{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00