Kaip saugoti virbalus

Daugeliui tokie mieli mediniai virbalai tampa nebe tokie mieli, kai numetęs mezginį, kur mezgei, grįžęs ant jo prisėdi… Arba palieki prieinamą šunims ir kitiems gyvūnams. Arba mezgi ne tik namie, o nori nusivežti su savimi važiuodamas atostogauti, pamegzti kelionėje ar… į mezgimo klubą po darbo. Mediniai virbalai – tobulai saugi versija lėktuvams (su sąlyga…kad jie taip pat saugiai laikomi). Labai mėgstu rankinėje nešiotis kokią nesudėtingą kojinę mezginį, jei reiktų kur palaukti ir smagiai galėčiau tą laiką praleisti (tuomet laukimo kaip neigiamo dalyko išvis nelieka!). Tam naudoju metalinius virbalus, nes tas mezginys mato ir šilto ir šalto, dažnai būna mėtomas, spaudžiamas kitų daiktų. Pamenu, kaip prieš pat atiduodama į bagažą lagaminą pasikeičiau metalinius virbalus į medinius mezgimui lėktuve – rankinė staiga pavirto krepšeliu su šviežiais kiaušiniais. Bandžiau žvilgsniu užmušti oro uosto saugos darbuotoją, kai jis bandė savaip perkomponuoti mano kuo atsargiausiai į dėžę įdėtą švarkelį su rankine.
Po tokios ilgos įžangos – Joanos išradimas:  

virbalu-apsauga

Iš dantų šepetėlio dėklo padaryta virbalų saugykla.
Viename gale ji padarė skylę, pro kurią išlenda valas su ant jo uždėtu mezginiu. Paralono gabalėlis prispaudžia ir stabilizuoja virbalus, neleisdamas jiems išslysti pro skylę lauk, o guma tvirtai laiko dantų šepetėlio dėklą, neleisdama jam atsidaryti.

virbalu-apsauga

Nėra dar pas mus pirkti (o aš nerandu meistro, kuris darytų pardavimui) specialių dėklų mezginiui nešiotis, bet pasaulyje tuščios vietos nebūna: vietoj gatavų pirkinių atsiranda genialūs sugalvojimai. 
O kaip saugote virbalus Jūs?{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00