Iš pieno plaukus

pieniskas-megztinispieniskas-megztinis

Taip vadinasi naujas Gabrielės megztinis. Pirmas (gal ne numegztas, bet pamatytas tai tikrai) „Mezgimo zonoje” pasirodęs mezginys iš pieno siūlų. Toks idealus pavadinimo (Titanija), stiliaus („Žiedų valdovas”) ir kiek blizgaus, kiek nežemiškai atrodančio siūlo derinys. Mezgimo pradžioje Gabrielė jaudinosi, ar per netolygų siūlo dažymą gerai matysis raštas, bet dabar, baigtame megztiny – matosi puikiai. Spalva keičiasi ryškiai dieniniam ir naktiniam apšvietime ir yra gana išranki kaimyninėms spalvoms. Tik tiek Gabrielė papasakojo, nes yra perdaug užsiėmusi platesniems komentarams, bet beveik kiekvieną ketvirtadienį galite ją sutikti čia ir smulkiau paklausinėti.

P.S. Įtariu, Gabrielė išsigando paskutinio mano sakinio ir iškart atsiuntė komentarą:)):

„Šito megztinio modelis vadinasi „Titanija”, o kadangi dizainerė – anglų literatūros dėstytoja (taigi, beveik gimininga siela), įtariu, kad galvoje turėta fėjų karalienė Titanija iš W. Shakespeare’o „Vasarvidžio nakties sapno” – geraširdė linksmuolė, blogiečiams užtaisanti asilo ausis, o geriečiams padedanti užkariauti mylimosios ranką ir širdį.
Toks „fėjiškas” pavadinimas labai tinka megztukui, kuriuo beveik būtų galima papuošti „Žiedų valdovo” ar kokio istorinio filmo aktorę. Ir nuojauta pakuždėjo, kad jam taip pat labai tiktų ir gryno pieno siūlai „Solo Latte”. Jie truputį žvilga, kaip atlasiniai (dėl to truputį sunkiau megzti, o didžiausias trūkumas – niekaip nesilaiko sukaišioti galai, vis kur nors kas nors išlenda), ir „stebuklingiems” raštams suteikia pasakiškos prabangos. Ir, žinoma, dar papildomas malonumas į komplimentus už gražų megztuką atsakyti: „O žinai, iš ko čia?” „Iš ko?” „Iš pieno!!!” „Iš KO????”
Niekada anksčiau iš šitų siūlų nemezgiau (mezgiau iš „Cappuccino”, bet jie „elgiasi” beveik taip pat, kaip vilna), todėl nieko nežinojau – šiltas bus megztukas ar vasarinis, tampysis ar trauksis. Pasirodo, kad vis dėlto gana šiltas (nors iš vaizdo tikrai to nepasakytum), tai tokiu kiauru raštu numegztas bus kaip tik nenuspėjamiems pavasatio orams. Matyt, būtų galima megzti ir uždaresnį visai žieminį drabužėlį. Išskalbtas šiek tiek tempėsi, bet mažiau, negu tikėjausi (būčiau norėjusi truputį patempti į ilgį). Pažiūrėsim, kaip bus po kelių skalbimų, gal dar labiau prasitampys?
Bet šiaip jau šituo darbeliu likau labai patenkinta. Ir siūlais taip pat. Gal ir nepigūs, bet man jų kaina tik didina moralinę vertę 🙂 Be to, pasirodė, kad labai skalsūs – liko net du su puse kamuoliuko (sunaudojau penkis su puse). Turbūt reiks kokią prabangią kepuraitę ar „damiškas” pirštinaites žiemai nusimegzt :)”{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00