Baktus

baktus

Sakyti, kad paskleidžiau baktus virusą Vilniuje, būtų ir nekuklu, ir neteisinga, bet tikrai jaučiuosi prisidėjusi prie jo plitimo 🙂
Kas dar neužsikrėtęs arba, dar blogiau, nė nežino apie jo egzistavimą, težino, kad tai paprasčiausia skarelė, megzta iš 1 kamuoliuko kojinėms skirtų siūlų (t.y., 100g=420m).
Tačiau tas paprastumas toks apgaulingas! Jis iš to „genialu“ skyrelio.

Prieinama visiems, turiu galvoje mezgimą – paprasčiau nebūna: mezgama ripsu, kas 4 eilė pridedama vienoje pusėje, paskui nuimama.

Jis tikras išsigelbėjimas toms, kurios labai myli kojinėms skirtus siūlus (jie ploni ir laaabai gražūs ir įvairūs), bet ne(be) taip stipriai myli kojinių mezgimą. Sugalvotas taip, kad nusimezga lygiai iš to 1 kojinių porai skirto kamuoliuko (nei daugiau, nei mažiau – pasisveri, kad žinotum, kada jau nebedidint, o mažint).

Šis modelis tinka VISIEMS: tiek vyrams, tiek moterims, tiek kūdikiams, tiek paaugliams ar jų močiutėms. Daugelis gavėjų (ar mezgėjų) jį ryte užsiriša ant kaklo ir sunkiai nusiriša vakare, nes prilimpa prie kaklo kaip nuosavo kūno dalis.

baktus
Daivos megztas Baktus tėčiui

Galimas visoks nešiojimo būdas. Kas nešioja po paltu, džiaugiasi, kad ploni galai nespaudžia krūtinės kaip tradicinis šalikas (tuo džiaugiasi ir kūdikių mamos).

Gali nesibaiminti, jog kai tiek daug kas jį mezga, sutiksi gatvėje savo kloną: kojinėms skirtų siūlų tiek daug ir jie tokio skirtingo charakterio, kad skarelės skiriasi viena nuo kitos kaip diena nuo nakties. Pirmoje nuotraukoje Baktus iš Admiral Rdruck magic, o žemiau iš Zauberwolle (šokoladinio kremo spalvos):

baktus

Priklausomai nuo mezgimo tankumo skarelė gali būti truputį didesnė ar mažesnė:
baktus
Daivos ir Editos baktusai iš Zauberball (spanguolių spalvos),

bet VISI VISI  išeina gražūs.

Ripsas – „klasikinis“, originalusis variantas. Yra dar baktus su skylutėm. Viena klientė, nusimezgusi jau ne vieną baktusą, atėjo su šokoladinio kremo spalvos skarele, numegzta perliniu raštu. Neturiu nuotraukos, bet, patikėkit manim, vaizdas stulbinantis. Turėjau pripažinti, kad tam spalviniam variantui tiko IDEALIAI.

O kad nepagalvotumėte, jog iš kojininių siūlų baktusas yra vienintelė išeitis, įdedu iš tų pačių spanguolinių siūlų numegztą Gabrielės skarą „Undinė“ (jai net nereikėjo viso kamuoliuko;)!):

undine

undine

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00